Midweekoverzicht: ‘Twee klassen beter’

DEN BOSCH – Er wordt weer volop geoefend en dus verzamelde 073voetbal traditiegetrouw de resultaten, doelpuntenmakers en bijzonderheden van alle zeven wedstrijden die dinsdagavond werden gespeeld.

We beginnen met FC Engelen, dat geen problemen kende met Wilhelmina. Zelfs niet toen de derdeklasser na de thee met de reserves aantrad. De derby werd met 5-1 gewonnen, mede door een glaszuivere hattrick van Quinten Vorstenbosch (foto). Ook Dylan Domingues, Olivier Bakker (Engelen) en Stef van der Heijden (Wilhelmina) kwamen tot scoren.

Door met Nulandia – Boxtel, dat vorig seizoen in de competitie nog in 8-1 eindigde. Boxtel zorgde voor vriendschappelijk eerherstel, want het kwam dankzij Jesse van Homelen en Valentijn Waals zelfs op een 0-2 voorsprong. Nulandia stelde na rust nog wel orde op zaken. Tomas de Laat, Tom van de Ven en Rick Verstegen zorgden alsnog voor de 3-2 eindstand. “Qua balbezit een terechte uitslag, Nulandia is twee klassen beter”, aldus Boxtel-coach Michael van de Wal.

Twee keer 5-0
Nemelaer zou eigenlijk spelen tegen Jong OJC, maar omdat die zich op het laatste moment afmeldden, werd snel geschakeld en buurman VCB gestrikt als oefenpartner. Het werd een makkelijke avond voor de eersteklasser: 5-0. De gebroeders Roel (2) en Ties Bogaers scoorden en ook Joeri Vugts en Gijs van Baast pikten hun doelpunt mee. Haarsteeg had niets in te brengen tegen Trinitas Oisterwijk: 0-5. Oud-FC Den Bosch-speler Zija Azizov was een van de doelpuntenmakers.

Ook al vijf doelpunten bij RKDVC, dat met 5-2 won van ONI. Ingmar Voorhaar en Simon van der Werff waren allebei goed voor twee treffers en debutant Brian van den Boogaard vond eveneens het net. Vijf doelpunten maakte ook RKVSC, op bezoek bij de beloften van DBN’22. Het werd 4-5 en Johnny de Nies, Cas Lobregt, Younesse Bouchti, Mark Hendriks en zelfs assistent-trainer Mischa Stuiver wisten te scoren.

Tijdelijke terugkeer
Steven Koningstein en Kevin Paxton hadden met WSV Well een betere avond willen beleven, tijdens hun tijdelijke terugkeer bij Emplina. Dankzij Ferhat Coskun (3), Nino Sluyter (2), Thijs Engelbart en Thomas van der Horst werd het 7-0 voor hun voormalige club. Tot slot speelde Zwaluw VFC in Gameren met 2-2 gelijk tegen GVV’63. Dennis van Nistelrooij en Quinten van Haaren scoorden, maar de thuisploeg kwam langszij. De laatste tien minuten speelde Emplina overigens met een man minder wegens blessures.

Woensdagavond de bekerclash van FC Den Bosch tegen Ajax en ZVS/Bodemflex oefent tegen het tweede team van BE’79. Prinses Irene heeft zich afgemeld voor de wedstrijd tegen CHC, maar Real Lunet speelt donderdag wel tegen Ruwaard. Meer daarover in het weekendoverzicht.

Foto: Gerald van Zanten