Weekendoverzicht: oefenen in weer en wind

DEN BOSCH – Het was met regen en veel wind weer ouderwets Nederlands voetbalweer. Toch werd er de afgelopen dagen volop geoefend en dat leverde een aantal verrassende uitslagen op. DSC scoorde bijvoorbeeld zeven keer, Emplina leverde een ‘wanprestatie’, Jimmy Floor was op schot in Velddriel en Nieuwkuijk haalde uit in de beker.

We beginnen het ‘weekend’ op woensdag, waarop FC Den Bosch zich in een vol stadion De Vliert kranig weerde tegen landskampioen Ajax, maar toch met 0-2 onderuit ging. Diezelfde avond wonnen de zaalvoetballers van ZVS/Bodemflex hun oefenduel tegen BE’79 2 met 3-2. Daan van Uden (SCG’18), Sjoerd van Lokven (ODC) en Roel Boogaers (Nemelaer) zorgden voor de doelpunten.

Op donderdag de eerste wedstrijd van Real Lunet onder leiding van interim-coach Serge van der Linden. Hij startte met een 6-2 zege op SV Ruwaard. Naoufal Zaagugui (3), Toufik Belhaj, Diego Okwonko en Franklin Garlo scoorden. Vrijdagavond won FCK/De Hommel in de beker met 3-5 van competitiegenoot Tigers Roermond. De Bosschenaren hebben daarmee de kwartfinale bereikt.

Verliezende divisieclubs
Dan naar de zaterdag, waarop Boxtel en WEC al de competitie hervatten. ‘Boc’ won met 2-0 door doelpunten van Owen Kemps en Jesse van Homelen. Er werd ook volop geoefend. Zo verloor OJC Rosmalen op bezoek bij tweede divisionist TEC met 4-2 (doelpunten Lex van Dijk en Thijme Deckers). Nemelaer en WNC hadden geen last van het slechte weer. Zij speelden in Malaga tegen elkaar en Nemelaer won verrassend van de vierde divisionist waar enkele Bosschenaren spelen. Het werd 1-0 door een doelpunt van Geert van de Ven.

Geen problemen
Bij Valkenswaard won DSC, dankzij Quincy de Kleijn (2), Roy van Beurden (2), Bram Zweers, Wessel Theuwis en een eigen doelpunt, met liefst 2-7. BLC had ook geen problemen; het won met 3-0 van BZC’14 door goals van Martijn de Wildt, Piet Vollebergh en een eigen treffer. Nivo Sparta won met 1-3 van GRC’14 (Iain Brands, Luca Pelle en Dani Ermstrang) en Hedel hield zaterdag vierdeklasser SEV Leidschendam op 2-2 (twee keer Alex Huijps). DBN’22 verloor met 2-3 van HRC’14 (Hamed Hashimi en Erol Berk Altinok) en Jan van Arckel – Haaften eindigde in 1-3. Jeroen de Groot scoorde.

Beker en competitie
Op zondag vonden het bekerduel tussen EDN’56 en RKDVC en de competitiewedstrijd Vlijmense Boys – DVG geen doorgang. Nieuwkuijk ging voor de beker wél naar Blauw Wit’81 en het kende geen genade in De Moer: 0-7. Roy de Vaan (2), Jurgen Fitters, Niels Kok, Milan van Esch, Joey Philipsen en alweer een eigen doelpunt zorgden voor de eindstand. Nieuwkuijk treft in de volgende ronde Zwaluw VFC. Die clash staat op 29 januari ook al op het programma, maar dan in Vught waar mogelijk de periodetitel voor beide ploegen op het spel staat.


Oefenen na afmeldingen

Vriendschappelijk verloor Alem bij Avesteyn met 2-1. Mart van Boxtel scoorde vanaf elf meter. FC Engelen won met 3-2 van TSV Gudok, door twee treffers van Niels Nagtzaam en een van Relano Bouwmans. Essche Boys deed het aardig in Oisterwijk. Pas in de laatste minuten kwam tweedeklasser Trinitas op 1-1, Willem Heijnen had de bezoekers op voorsprong gebracht. Rhode (eigenlijk tegen Helvoirt) en Nooit Gedacht (tegen Zwaluw VFC) zouden oorspronkelijk niet tegen elkaar spelen, maar waren na afmeldingen blij alsnog te kunnen oefenen. Door een doelpunt van Tim Bissels werd het 1-1.


Wanprestatie

Emplina – ODC werd ook gelijk (2-2) en daar reageerden de trainers verdeeld over. Piet Drijvers sprak van een ‘goede wedstrijd waarin we het Emplina erg moeilijk hebben gemaakt’, terwijl Jeroen van Bezouwen het een ‘wanprestatie met het oog op volgende week, als we de periode kunnen pakken’ noemde. Ritchie van Ooijen en Said Ali Hussein scoorden voor Emplina, Stijn Pijnenburg en Lennart Sannen deden dat namens ODC.

Floor op dreef
Jimmy Floor was op dreef vandaag. De Bossche linkspoot stond met vier treffers aan de basis van de 6-2 zege van RKVSC op FC Drunen. Ook Raoel Noijen en Johnny de Nies vonden het net. BVV verloor met 4-1 van RKTVC. Martie Aarts redde de Bossche eer, maar volgende week zal het heel anders moeten als koploper Zwaluw de tegenstander is.


Gelijke spelen

Ook al een gelijkspel bij Real Lunet – DBN’22. Door goals van Franklin Garlo en Bas van Zeelst werd het 1-1. Die stand stond ook op het bord bij Schijndel tegen Berghem Sport, waar Thomas van Liempd scoorde voor de thuisploeg. RKKSV speelde eveneens gelijk, in en tegen Nijnsel. Kaj de Visser en Sjors van Zoggel scoorden: 2-2. Haarsteeg won tot slot op bezoek bij Wilhelmina met 0-3 door Gijs Kool, Okke Vos en een eigen treffer.

Periode en derby’s
Komende week is er veel oefen- en bekervoetbal en hervatten verschillende klasses alweer de competitie. Emplina kan op bezoek bij Oosterhout de periode pakken en ook Zwaluw heeft al kans op die prijs. Het moet dan wel afrekenen met BVV én Nieuwkuijk mag niet winnen van RKDVC.

De Willy Naessens-derby Haarsteeg – Vlijmense Boys staat ook op het programma, net als de Theo van Geffen-derby tussen zijn huidige (Nemelaer) en toekomstige club (Erp). Ook een aantal mooie oefenaffiches: Rhode – Avanti’31, Maliskamp – Boxtel en RKKSV – Nulandia.

Foto’s: Jeroen Savelkouls | André Nouwens