Midweekoverzicht: gladde en harde velden

DEN BOSCH – Deze avond was het niet de wind en regen, maar de kou die lekker voetballen probeerde te dwarsbomen. Het bekerduel GJS – Nivo Sparta ging zelfs (hoewel de bezoekers al met de warming-up waren begonnen) helemaal niet door. Het kunstgrasveld was te glad en het natuurgras begon langzaam hard te worden.

Wel werden er verschillende oefenduels gespeeld, maar allereerst nog even de enige wedstrijd om de punten: maandagavond verloor een onmachtig FC Den Bosch met 4-1 van FC Eindhoven. Het Bossche doelpunt kwam van Ryan Leijten, maar dat kon niet verbloemen dat de BVO meer en meer wegzakt in de Keuken Kampioen Divisie.

Rug tegen de muur
Hedel en Jan van Arckel behaalden allebei een 4-0 overwinning. Hedel (dat voor de wedstrijd verrassend Fatah Hadouir als nieuwe trainer presenteerde) won dankzij doelpunten van Jason Geurtz, Roel van Bruijgom, Alex Huijps en Bas van Ruijmbeke van VCB en Jeroen de Groot (2), Thom de Looijer en Luud Munsters schoten de Jantjes langs zaterdag vierdeklasser Kerkwijk, dat de hele wedstrijd met de rug tegen de muur stond.

Bij elkaar sprokkelen
Ook bij FC Engelen stond er 4-0 op het bord, maar dan wel in het voordeel van het bezoekende SV TOP. “Gewoon een goede ploeg en wij geven na rust twee echte kadootjes weg”, aldus Anthony Lurling. RKVSC zou eerst niet voetballen tegen Well, maar wist toch genoeg spelers bij elkaar te sprokkelen. En met resultaat, want in Well werd het 1-2, door treffers van Johnny de Nies en Jimmy Floor.

Nulandia ontving mede-derdeklasser Be Ready en won met 4-3. Tomas de Laat en Tom van de Ven (twee treffers) zorgden voor een 3-0 voorsprong, de bezoekers kwamen voor rust op 3-1 door een penalty en na de thee werd het zelfs nog gelijk, maar in de slotfase bezorgde Stef van den Hurk Nulandia de overwinning.

Benen op de grond
Twee vriendschappelijke wedstrijden eindigden deze dinsdagavond in 2-2. Real Lunet deelde de figuurlijke punten met BZC’14 (doelpunten van Franklin Garlo en Imad Hamria) en ODC met tweedeklasser De Valk (Bram Verhoeven en Stijn Pijnenburg). Maliskamp staat tot slot, nadat het een wat geflatteerde 0-3 nederlaag leed tegen NLC’03, weer met beide benen op de grond.