Boel op scherp gezet bij Emplina

EMPEL – Emplina gaat zondag op jacht naar de eerste periodetitel. Bij winst op middenmoter Oosterhout is de eerste prijs van het seizoen veiliggesteld. “Maar we kijken ook al verder”, zegt Olav van Boxtel. We spraken de middenvelder na een wat mindere winterperiode.

De voorsprong, met nog twee wedstrijden te gaan, op achtervolger TSC is 5 punten. Er zijn dus meerdere scenario’s denkbaar, maar voor de winst gaat Emplina zondag sowieso. “Dat doen we altijd”, aldus Van Boxtel, die verder vertelt dat de voorbereiding op de tweede seizoenshelft een beetje met horten en stoten verliep. “Maar afgelopen week is de boel weer op scherp gezet. We zijn weer net zo hongerig voor de periodetitel als vóór de winterstop.”

Topfavorieten
Van Boxtel (22) is een van de vele jeugdige talenten die de afgelopen jaren doorstroomden vanuit de eigen jeugdopleiding. Aangevuld met regionale sterkhouders is Emplina uitgegroeid tot een van de topfavorieten in de 2e klasse. “De kracht van ons team? Verdedigend staan we goed – we hebben de minste goals tegen – en voorin staan snelle spelers met individuele acties, die kunnen verrassen.”

De nog studerende Jumbo-bezorger vindt dat Emplina over de perfecte samenstelling beschikt: “Een groep van nieuwe jongens, een aantal doorkomende talenten en de oude garde. Dat zorgt voor veel verfrissing en creativiteit. In moeilijker tijden gaan we ook altijd voor elkaar door het vuur. We durven kritisch te zijn en streven elke week weer naar beter, net als de trainer. De staf heeft alle zaken sowieso goed op orde. Wij kunnen ons als spelers volledig focussen op het spel.”

Tussendoortje
De eerste ‘focus’ ligt bij zondag, als Emplina de periode al hoopt te pakken. “Daar gaan we in ieder geval vanuit. Of het een tussendoortje voor ons is? Zo zien we dat zeker niet. Maar we kijken ook al verder. Voorafgaand aan de eerste training na de winterstop zijn er een aantal doelstellingen uitgesproken. We bekijken alles per wedstrijd, maar het vertrouwen richting een eventueel kampioenschap later dit seizoen groeit steeds meer.”

Foto: Gerald van Zanten