Dave Tausch is behoorlijk trots

NIEUWKUIJK – Dat Dave Tausch terug is onder de lat bij Nieuwkuijk 1, dat hebben de tegenstanders inmiddels ondervonden. Pas elf doelpunten moest de 32-jarige in de eerste seizoenshelft slikken. “We hebben nog geen enkele wedstrijd verloren”, weet hij. Zondag wacht RKDVC in een nieuwe Willy Naessens Cup-derby.

“Wederom een hele belangrijke”, aldus Tausch, die afgelopen zomer in onze 073voetbalkrant uitgebreid vertelde over zijn rentree bij het vlaggenschip. Voortaan staat hij niet meer vanaf het terras het eerste te aanschouwen, maar is hij zelf weer een van de elf op het veld. En dat gaat niet verkeerd. “Inclusief beker en vriendschappelijk zijn we nog steeds ongeslagen. Het bevalt goed, terug in het eerste. We hebben een leuk, jong team, met een hele hoop goede voetballers. Nieuwkuijk heeft nog nooit zo’n goed elftal gehad als nu. Ik heb het in jullie krant al gezegd: een jonge groep met veel potentie. Dat was een van de redenen dat ik terug kwam en dat blijkt nu ook wel.”

Pijntjes
De pijntjes waar Tausch mee kampt, neemt hij voor lief. “
Dat valt me wel een beetje tegen eigenlijk, maar tijdens de wedstrijden heb ik daar gelukkig geen last van. Te lang eruit geweest of gewoon te oud aan het worden? Haha, een beetje van allebei, denk ik. Gelukkig draait het prima. Samen met de verdediging natuurlijk. We krijgen relatief weinig goals tegen.”

Waar Nieuwkuijk er relatief juist veel van heeft, zijn meereizende supporters: “Bij iedere wedstrijd staan ze trouw langs de lijn. Wij zijn vaak bij uitwedstrijden nog met meer supporters dan de tegenstander, daar zijn we echt heel blij mee”, aldus de facilitair manager bij een jeansspecialist.

Drie keer gescoord
Tausch is ook behoorlijk trots op de jonge gasten die hij voor zich heeft: “Miquel de Wijs is echt een beest in zijn duels en Alex (van de Water, red.) loopt alles dicht. Op de backposities hebben we ook hele goede jongens staan, daar kunnen we zelfs rouleren. En als je dan nog kijkt wat we op het middenveld en in de aanval hebben. Zóveel goede spelers met allemaal hun eigen kwaliteiten. Als er één moe is, zetten we er gewoon een ander in. Jorg Toebak is bijvoorbeeld drie keer ingevallen en heeft er daarin drie gescoord.”

Biljarten
RKDVC is de volgende die aan de Nieuwkuijkse zegekar gebonden moet worden. Zondag is die ploeg de eerste tegenstander na de winterstop. “Zij zijn ook aardig op dreef”, weet De routinier. “Die hebben we zomaar nog niet gewonnen. Maar nagenoeg iedereen is fit bij ons, dus we zijn er klaar voor. Dorus Elshout is op de terugweg, die hoopt de topper tegen Zwaluw te halen. Mitchel Fitters ligt er denk ik langer uit. Die heeft een nieuwe sport gevonden. Hij is gaan biljarten, daar kan ie niet zo snel door geblesseerd raken.”

Foto: heusden.nieuws.nl