Elf vragen aan… Jim Mutsaars

SINT-MICHIELSGESTEL – Toen we de tip kregen dat ‘de gekke back van Gestel‘ altijd wel in zou zijn voor wat vragen, werd Jim Mutsaars heel snel op ons lijstje genoteerd. De nog altijd maar 21-jarige verdediger van SCG’18 was inderdaad wel te porren voor een interview en dat leverde onderstaande antwoorden op.

 • Naam: Jim Mutsaars, ook wel ‘De Mutter’.
 • Geboren: 18 maart 2001 in Den Bosch.
 • Club(s): Huidige cluppie is SCG’18 en in de zaal ZVS. Voor de fusie heb ik nog bij RKVV Sint-Michielsgestel gespeeld en daarvoor nog bij Willem II en FC Den Bosch in de jeugd.
 • Positie: Simpele linksback.
 • Dagelijks leven: Ik woon nog lekker thuis bij ons pap en mam in Gestel, heb een relatie met Demi van de Wetering uit Geffen en werk bij ons pap bij STM-Elektro in Schijndel. Hobby’s zijn voetballen, voetbal kijken en af en toe een balletje slaan op de padelbaan.
 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk is mijn inzicht en doorzettingsvermogen, zwak overduidelijk m’n snelheid.
 2. Kunst- of natuurgras: Een goed grasveld is heerlijk om op te voetballen, een slecht grasveld is heerlijk om slidings op te maken en ‘vechtvoetbal’ op te spelen. Zelf spelen en trainen we helaas op kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, nog nooit een andere kleur gedragen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: De shirtjes uit de A1 van RKVV Sint-Michielsgestel, helemaal geel met zwarte bedrukking. En het mooiste sportpark is natuurlijk dat van SCG’18. Het hoofdveld ligt er super bij, met de dijk eromheen, en de kantinefeesten zijn ook altijd super gezellig.
 5. Mooiste voetbalmoment: Mijn basisdebuut als 15-jarige bij RKVV Sint-Michielsgestel, uit tegen Avanti’31. M’n opa is groot supporter van Avanti en wist niet dat ik zou starten, totdat ie mij zag staan aan de aftrap. Verder ook de KNVB beker die we in de jeugd wonnen, met onder andere Roel Kappen (Avanti), Sebastiaan van Bakel (FC Den Bosch), Lars van Hamond (Boxtel), Martie Aarts (BVV), Hugo van den Nieuwenhof en Robin Voets (allebei Blauw Geel’38).
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Met Martie Aarts en nog wat gasten deed ik voor de lol mee met een Johan Cruyff-toernooi, maar we schopten het zowaar tot de finaledag in Amsterdam. Uiteindelijk verloren we in de finale van een team uit Rotterdam, dat was wel zuur toen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik heb met Valentino Vermeulen samen gevoetbald in de jeugd en dat was wel een heethoofd moet ik zeggen, haha. Hij moest weg door wat problemen en niemand dacht dat ie nog zou blijven voetballen, maar hij is via FC Eindhoven ondertussen bij Borussia Dortmund beland. Toch nog mooi voor elkaar geschopt die gast.
 8. Voetbalhumor: Ik denk dat iedereen hem wel kent in Gestel; Patrick van den Hout (‘t Houtje). Zijn verslagen op social media van het Sixday-toernooi zijn legendarisch en het lezen waard! Onze Absolom Odongo is ook een ware cultheld aan het worden in Gestel. Zeker als je het lied Azonto opzet. Dan gaat ie regelmatig op de tafels en wordt menig vrouw ingepalmd door de dancemoves van onze Appie.
 9. Wat wil je nog bereiken: Met dit team kampioen worden zou geweldig zijn. Verder zou het mooi zijn om m’n trainersdiploma’s te halen, zodat ik daar ook wat stappen in kan gaan maken. Ik train nu de JO17-2 van SCG.
 10. Beste speler uit de regio: In de zaal is Boyd van Dijk gruwelijk, mooi om daarmee samen te mogen spelen. Het grootste talent loopt bij SCG’18 in de JO17-1; Axel van Litsenburg luidt zijn naam. Een jonge jongen met een goede mentaliteit, die zich ook al laat zien bij de O23. Hopelijk stroomt hij snel door.
 11. Opvallendste regioclub: Ik denk dat Avanti en Zwaluw wel de twee opvallendste clubs zijn tot nu toe. Allebei ongeslagen aan kop in de 3e klasse, knappe prestatie.
  Wij doen het zelf nog niet heel goed. Top-5 moeten we dit jaar halen, dus daar gaan we na de winterstop vol voor.
Foto: Gerald van Zanten