Weekendoverzicht: sneeuw en grassprieten

DEN BOSCH – We hebben een opmerkelijk weekend achter de rug. Op verschillende plekken in onze regio was – vanwege een pak sneeuw op de velden – voetballen ondenkbaar, maar niet veel verderop konden sommige wedstrijden wél gewoon doorgaan.

In Kerkdriel bijvoorbeeld, waar op donderdag het oefenduel tussen DSC en BMC in 1-0 eindigde. Roy van Beurden was de matchwinner. Door de bekerwedstrijd Vlijmense Boys – MEC’07 ging dezelfde avond wel een streep.

Schitterende treffer
Op vrijdag werd in De Vliert het veld sneeuwvrij gemaakt en won FC Den Bosch zowaar weer eens. Een schitterende treffer, aan het einde van de wedstrijd, van Anass Ahannach leverde een 1-0 zege op Jong PSV op. De zaalduels Kroeven 2 – DZV/Van de Biggelaar en FCK/De Hommel – BE’79 werden uitgesteld. Dat laatste overigens niet vanwege het weer, maar om het feit dat er geen zaal beschikbaar was.

Op zaterdag kwam alleen ZVS/Bodemflex in actie. In Roermond was het Limburgse Fermonia Boys met 5-3 te sterk voor de regionale zaalvoetballers. Voor ZVS scoorden Daan van Dinten (2) en Boyd van Dijk. De geplande competitiewedstrijden (Nivo Sparta, BLC en DBN’22 moesten uit) werden alle drie afgelast.


Doelpunten en assists

Ook op zondag ging alles voor de competitie eruit, maar er werden wel acht oefenduels gespeeld. OJC Rosmalen won in eigen huis met 3-0 van Nuenen door twee treffers van Joey Hellstern en een van Dennis Knuiman. Avanti’31 won in Sint-Oedenrode met 0-5 van Rhode. Roel Kappen was goed voor drie doelpunten en gaf ook nog de assist op de treffers van Teun Kuijpers en Luc van den Hurk. BMC kwam in de laatste minuut, dankzij Bram van der Doelen, langszij tegen Vorstenbossche Boys: 1-1.

Marc van Delft verloor met RKKSV van z’n vorige club Nulandia: 1-2. Tom van de Ven en Teun van der Sangen scoorden voor Nulandia, waar Dani Hanegraaf dat deed voor RKKSV. Hedel won met 4-1 van Unitas’28 (Jelmer Toonen (3) en Mike van ‘t Zand) en Nooit Gedacht had in de last-minute ingelaste pot tegen RKVSC weinig moeite. Twee goals van Thijn Vos en Bob van Iersel en eentje van Tim Bissels zorgden voor een 5-1 zege op de vijfdeklasser, waar Johnny de Nies trefzeker voor was.

Sneeuwvrij geveegd
De spelers van EVVC maakte zelf het kunstgrasveld schoon om het vriendschappelijke duel tegen DAW Schaijk door te laten kunnen gaan (foto bovenaan), maar veel meer dan een 0-5 nederlaag leverde dat niet op. Wilhelmina tot slot won met 3-2 van HRC’14, door twee treffers van Sander Willems en een van Thomas Habraken.


De friendly’s Schijndel – Brabantia, DVG – Alem en Maliskamp – Boxtel werden afgelast. Ook bij Real Lunet, dat eigenlijk tegen BVV zou oefenen, was voetballen onmogelijk. Het Vughtse kunstgrasveld is onbespeelbaar door een flinke laag sneeuw (zie foto). Dat geldt ook voor de velden in Sint-Michielsgestel, terwijl bij bijvoorbeeld Den Dungen – slechts een paar kilometer verderop – gewoon groene (kunstgras)sprieten te zien zijn. Bij OJC Rosmalen werden zaterdag zelfs alle velden, zowel natuur- als kunstgras, gewoon bespeeld. Een ding is zeker: het waren zeer plaatselijke sneeuwbuien!

Topper in 3C
Ook komende (mid)week – afhankelijk van de sneeuw – weer de nodige oefenwedstrijden én in het weekend (alsnog) de hervatting van de competitie, met onder meer de topper in 3C tussen Zwaluw VFC en Nieuwkuijk. Verder ook onder meer Helvoirt – Real Lunet, ODC – Haarsteeg en RKDVC – DBN’22 op het programma.

Foto OJC: Bente van Tooren