Midweekoverzicht: ‘Lang leve kunstgras’

DEN BOSCH – Er wordt volop doorgeoefend, bij en door de clubs waar dat mogelijk is althans. Deze dinsdagavond in totaal zeven (bij ons bekende) vriendschappelijke duels én een bekerwedstrijd. 073voetbal zet het weer voor u op een rijtje.

We beginnen met de enige clash om de punten: GJS – Nivo Sparta werd een week geleden nog tijdens de warming-up afgelast (vanwege een onbespeelbaar veld), maar de club van trainer Niel Blom reisde opnieuw af naar Gorinchem en won alsnog. Het werd 1-2 door doelpunten van Iain Brands en Kevin Nikolov en daarmee plaatst Nivo zich bij de laatste 32 van de districtsbeker.

Dan door naar de oefenduels, met allereerst een spectaculaire wedstrijd tussen Den Dungen en CHC. Die werd met 4-3 gewonnen door de thuisploeg. Sven Eijkemans (2), Luuk van Loon en Jason Pijnappels waren trefzeker. “We zijn allang blij dat we konden oefenen”, aldus CHC-trainer Fatah Hadouir, die ook Wesley Meeuwsen (2) en Zain Moghal zag scoren. “Alleen maar trainen of niet kunnen trainen is lastig. Lang leve kunstgras.”

Gewoon natuurgras
Bij Maliskamp tegen DBN’22 (zondag) kwam er geen kunstgrasspriet aan te pas, maar gevoetbald werd er wel. De koploper van de 4e klasse won met 2-1 door goals van Jeffrey Giebels en Jens Kaan. DBN-aanvoerder Bas van Zeelst benutte tussendoor nog wel een strafschop.

DSC draaide tegen GVV’63 een 2-0 achterstand om en won dankzij Bram Zweers, Wessel Theuwis en Roy van Beurden. OJC Rosmalen won ook met die cijfers van competitiegenoot UNA. Emile Lieuwen, Bram Lederer en Niels Mulder tekenden voor de doelpunten.

Allebei gelijk
BVV en Jan van Arckel speelden allebei gelijk tegen zaterdag derdeklassers. BVV deed dat tegen Sparta’30 (3-3, Erngelo Martha, Martie Aarts en Delano van Boxtel) en Jan van Arckel tegen SV Capelle (2-2, Niels Oltmans en Nick van Velzen). Nemelaer tot slot verloor in een last-minuten ingelaste oefenpot van mede eersteklasser SV TOP. Het werd 2-1 en Joeri Vugts tekende voor het Haarense doelpunt.