Emplina periodekampioen: ‘Nu door’

EMPEL – Met een 2-1 overwinning op Uno Animo verzekerde Emplina zich zondagmiddag van de eerste periodetitel. De eerste 11 wedstrijden leverde de tweedeklasser 30 punten op en daarmee is de club onbetwist lijstaanvoerder. “Honderd procent verdiend”, sprak Martijn van Helvoort dan ook tijdens het feestgedruis na afloop. “Nu door naar de volgende stop.”

De routinier, als een van de weinigen overgebleven van de kern die jarenlang Emplina 1 vormde, maakte er geen geheim van dat hij het als een bijkomstigheid zag. “Mooie tussentijdse beloning voor waar we mee bezig zijn. Als je het afgelopen half jaar ziet is het ook volkomen terecht. Maar ik denk dat ik voor heel de groep en staf spreek als ik zeg dat we meer willen.”

Van Helvoort doelt op het kampioenschap, waar Emplina naar smacht: “Het is heel cliché, maar ik ben echt trots op deze groep, met wat we tot dusverre bereikt hebben. Dat mag wel eens gezegd worden. Maar verder vind ik dit echt een tussenstop naar kampioenschap. Een leuk moment voor de club, hoor. Maar doe mij maar die schaal. We hebben kwaliteit genoeg en willen door naar de volgende stop.”

Top geregeld
Emplina heeft een mindere oefenperiode tijdens de winterstop achter de rug, maar zondag speelde het weer een goede tweede helft. De zege en periodewinst werden na afloop goed gevierd in een bom- en sfeervolle kantine. “Alles was dit keer wel van A tot Z geregeld, daar mogen we wel een keer blij mee zijn en een beetje van profiteren”, vond Van Helvoort, die genoot van de mooie ambiance.

“Genieten doen we met dit team op zondag toch wel, bij de club of elders. Maar dit keer hebben we hem goed doorgetrokken in de kantine. De voorzitter bood aan het bonnetje van de avond te betalen, dus een speciaal dankjewel naar Maarten van Teeffelen. Een mooi signaal om deze randvoorwaarden door te zetten.”