Bosschenaren gaan van en naar PSV

DEN BOSCH/EINDHOVEN – Op de slotdag van de internationale transferdeadline is er weer meer dan voldoende gebeurd. Ook een tweetal spelers uit ons volggebied heeft een nieuwe club gevonden. Zo verlaat Rosmalenaar Jeremy Antonisse PSV voor een verhuurperiode bij FC Emmen en komt de uit Den Bosch afkomstige Patrick van Aanholt de Eindhovense club juist versterken.

Antonisse (20), die ooit bij OJC begon maar al jaren bij PSV speelt, tekende in de zomer van 2021 nog een contract tot 2024. De linksbuiten is inmiddels international van Curaçao, maar hij moet het bij PSV met name doen met optredens in het tweede elftal. Bij FC Emmen krijgt hij de rest van het seizoen de kans om zich alsnog in de eredivisie te bewijzen.

Derde versterking
Van Aanholt is dinsdagavond laat (na Thorgan Hazard en de Portugees Fábio Silva) door PSV gepresenteerd als de derde versterking van de transferperiode. De linkervleugelverdediger komt op huurbasis over van Galatasaray, waar hij voor het tweede seizoen onder contract staat. De 19-voudig Nederlands international begon met voetballen bij OSC’45 en kwam via FC Den Bosch in de jeugdopleiding van PSV terecht. Van Aanholt vertrok al jong naar Chelsea en speelde daarna bij Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic, Vitesse, Sunderland en Crystal Palace.

Foto: Arjan van Dongen