Remco Kivit aan de slag in Olland

VUGHT – Remco Kivit staat komend seizoen voor het eerst op eigen benen. De 28-jarige trainer van Zwaluw VFC 2 stapt over naar Olland, waar hij de eindverantwoordelijkheid over het plaatselijke eerste elftal krijgt.

Nadat Kivit al vroeg moest stoppen met keepen, besloot hij voor het trainersvak te kiezen. Hij had twee jaar de JO19-1 van Zwaluw onder zijn hoede en is nu voor het derde seizoen trainer/coach van Zwaluw 2. “Het eerste jaar hebben we weinig kunnen doen in verband met corona, maar afgelopen seizoen promoveerden we naar de reserve 1e klasse en nu staan we weer bovenaan. Hopelijk kunnen we het dus mooi afsluiten, de hoofdklasse zou echt waanzinnig zijn. En tegen alle verwachtingen in, want erin blijven was de doelstelling. Dat moet lukken, maar nu willen we kijken waar de lat ligt.”

Ervaring opdoen
De oud-doelman van Zwaluw en Helvoirt vertelt bevlogen wanneer het over voetbal gaat: “Ik ben momenteel ook assistent bij de JO17-1 van Willem II, vind het super leuk om te doen allemaal. Sinds twee jaar heb ik mijn UEFA B-diploma en ik zou graag ooit nog UEFA A gaan doen. Maar eerst maar eens een aantal jaartjes ervaring opdoen.”

Terugkomen
In Olland zegt Kivit binnen te komen bij een ‘leuk dorpsclubje met allemaal eigen jongens’. “Ze staan momenteel in de middenmoot van de 5e klasse E, met een mix van jonge jongens en wat oudere gasten. Voor mij zaak om die goede mix te behouden. Ik wil daar echt wat moois neer gaan zetten. Hopelijk willen er jongens uit Olland, die nu in de jeugd op een hoger niveau spelen, terug naar hun eigen dorp komen, zodat we er een mooi team van kunnen maken.”

Foto: Jan Verhoeven