Vijf goals in een week: ‘Zondag belonen’

DEN BOSCH – Met de 4 goals die hij in de tweede helft tegen MOSA’14 produceerde én het doelpunt dat hij donderdag al maakte tegen VITA, is Johnny de Nies de regiotopscorer van deze week. De spits van RKVSC blijft er Dennis Knuiman (OJC) en Jelmer Toonen (Hedel), die ieder drie keer scoorden, mee voor.

Met onder meer Knuiman is De Nies in een hevige strijd om de topscorerstitel van het seizoen verwikkeld. Hij dacht er zelfs al 21 te hebben gemaakt, maar onze statisticus zocht uit dat hij eerder dit seizoen tegen BZS niet twee maar slechts één keer had gescoord. “Met 20 ben ik ook al meer dan tevreden”, reageert De Nies, die zijn complimenten wil uitspreken aan de ‘assistenkoning’ van RKVSC. “Dat was zondag Raoel (Noijen, red.), die me drie keer in stelling bracht. Onze eerste helft was belabberd, maar na rust liepen we er overheen.”

Bloeit iets op
Trainer Marco van Loon heeft zeker geen ruime, maar wel een kwalitatief goede selectie op de been gebracht in Velddriel. “Het gaat lekker. We zijn al twaalf wedstrijden ongeslagen en aankomende zondag kunnen we onszelf daarvoor belonen met de tweede periodetitel”, aldus De Nies.

Hij voelt zich als een vis in het water bij de vijfdeklasser: “Er staat echt een goed elftal, met spelers met genoeg individuele kwaliteiten, die elke wedstrijd weer het verschil kunnen maken. Daar mogen de credits ook wel naartoe. Voor de club RKVSC vind ik dit persoonlijk ook hartstikke mooi. Na jaren het lelijk eendje te zijn geweest, bloeit er dit seizoen iets moois op. Mooi dat ik daar onderdeel van mag zijn.”

Bekijk onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.
Klik verder om op onze Topscorers-pagina de volledige lijst te zien.

Topscorers per 6-3
Johnny de Nies RKVSC 20 +5
Dennis Knuiman OJC Rosmalen 18 +3
Brent de Wijs Nieuwkuijk 16 +1
Martin de Laat Zwaluw VFC 15
Rody van Gaal Irene 14
Joeri Vugts Nemelaer 14 +2

Op onze speciale Topscorers-pagina een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2022-2023.

Foto: Gerald van Zanten