Weekendoverzicht: periodetitels verdeeld

DEN BOSCH – Den Dungen grijpt langs periode, Nulandia nét geen lachende vierde, RKVSC (nog) geen periodekampioen en Real Lunet incasseert er weer acht. Dat en veel meer in ons kersverse weekendoverzicht.

Vrijdagavond maakte sneeuw het voetballen op sommige plaatsen onmogelijk, maar VVV – FC Den Bosch ging door. Op bezoek bij de club die ook al eens met 13-0 verloor, kon Den Bosch geen revanche nemen voor de beschamende nederlaag van een week eerder. Het kreeg opnieuw een flinke tik: 4-0. In de zaal ging het al niet veel beter. Zowel FCK/De Hommel (2-7 tegen Tigers Roermond) als DZV/Van de Biggelaar (11-4 bij Botafogo) verloren.

Zaterdag verloor BLC ook al met 0-3 van ONI, maar er was wel eindelijk weer eens winst voor DBN’22. De ploeg van Jeroen Beekwilder won met 3-2 van FC Drunen door doelpunten van Soufian en Nabil el Ouadji en Fouad Arbib. ‘s Avonds pakte OJC Rosmalen opnieuw een knap resultaat tegen een van de bovenste clubs. Op de eigen Groote Wielen werd Blauw Geel’38 op 0-0 gehouden.

Nog meer juichen
Nemelaer is in de 1e klasse B weer alleen leider na een 0-1 zege in Geldrop, verkregen door een treffer van Giel van de Ven. Er was ‘uiteraard’ weer een zege voor Emplina. Door Ritchie van Ooijen en Thijs Engelbart werd het 2-1 tegen Trinitas Oisterwijk. En er kon in Empel nog meer gejuicht worden, want er kwam hulp uit Helvoirt, waar titelconcurrent TSC opnieuw punten liet liggen: 2-2 (Rico de Laat en Koen van Asseldonk).

 

CHC speelde tegen die andere Oosterhoutse club in de 2e klasse D, v.v. Oosterhout, maar dat bleef doelpuntloos. Bij Real Lunet was dat niet bepaald het geval. Na eerder tegen Trinitas al met 8-0 verloren te hebben, incasseerden de Vughtenaren opnieuw acht tegentreffers. Naoufal Zaagugui redde tegen WSC in ieder geval de eer: 1-8.

Schijndel speelde knap gelijk (1-1) tegen Sparta’25, de koploper van de 2e klasse G. Dankzij het doelpunt van Tjeerd Pijnenburg is de club van de zaterdag nog op onze site aan het woord gekomen Frank Brands (Rhode) periodekampioen. Sparta’25 had die prijs bij winst gepakt, maar Schijndel hielp de zuiderburen een handje.

Koploperstress
In 3C geen periodestress, maar wel koploperstress, want Nieuwkuijk (dat twee weken bovenaan stond) kwam bij DVG niet verder dan 1-1. Daarmee leidt Zwaluw VFC, na een 0-2 zege bij ODC, nu weer de dans in de competitie. Brent de Wijs was weer trefzeker voor Nieuwkuijk en voor Zwaluw scoorden Dylan Laponder en Bram van der Meer.


Om onderin weg te blijven pakte SCG’18 belangrijke punten tegen BVV. Het werd door goals van Jack Castelijns (3) en Stan van Rooij (2) 5-1. Wanderson dos Santos scoorde voor de bezoekers. Nummer 12 Vlijmense Boys versloeg nummer 3 ZIGO ook knap met 2-1 (Jerre Maas en Nadim Ezzoubaa). Met die drie punten heeft de naar het zaterdagvoetbal overstappende club weer zicht op ‘handhaving’.

Verder was er in 3C een pijnlijk gelijkspel voor Haarsteeg, dat op bezoek bij hekkensluiter FC Tilburg niet verder kwam dan 1-1 (doelpunt Dave Treuren) en ook een puntendeling, maar dan doelpuntloos, bij RKDVC – FC Engelen.


Diep in blessuretijd

De strijd om de periodetitel in de 3e klasse E werd dit weekend beslist. SBC was kanshebber nummer 1, maar zij verloren door een benutte strafschop van Geert van Heeswijk met 1-0 van Avanti’31. Den Dungen was kanshebber nummer 2, maar die club kwam niet verder dan 1-1 tegen Nooit Gedacht (Jens van Grinsven en Frank van Herpen).

Aangezien Margriet, kanshebber nummer 3, niet leek te winnen in Alem, leek Nulandia de lachende vierde te worden. Zij deden gewoon wat ze moesten doen; met 4-0 winnen van Vorstenbossche Boys (Juul Ruys, Gijs Kerkhof (2) en Tom van de Ven). Diep in blessuretijd won Margriet echter alsnog met 1-2 bij Alem en daardoor gingen de Ossenaren toch met de prijs aan de haal. Voor Alem scoorde Lars Steenbekkers.


Buiten de periodestrijd, maar wel voor een plek in het linkerrijtje, won EVVC verrassend ruim in eigen huis van DSC: 5-0 door Rob van Dijk, Pim van der Doelen, Gerwin van den Boom, Jorg van Schaijk en Nard Steenbergen.

Niet helpen
Maliskamp, koploper van 4E, maakte geen fout tegen Jan van Arckel. Günther van Meurs, Jeffrey Giebels en Wessel Peltzer zorgden voor een 3-0 ruststand, Brian van der Steen scoorde na de thee nog tegen: 3-1.


RKKSV kon de buurman niet helpen en verloor met 1-0 van runner-up RKTVC. Wilhelmina en BMC zijn door hun zeges op gelijke hoogte gekomen met de Kruisstraatse ploeg. Wilhelmina zette DSS’14 vrij simpel met 3-0 opzij. Soufiane Aamara (2) en Sander Willems scoorden. BMC versloeg Buren met 3-2 dankzij Bram van der Doelen (2) en Teun van Oosterhout.

Het was geen best weekend voor de regioploegen in de 4e klasse G. Dankzij Alim Kagermanov pakte WEC nog wel een punt tegen Boskant, maar zowel Irene (0-3 Mariahout), Essche Boys (2-0 Nieuw Woensel) als Boxtel (1-0 Tongelre) verloren.


Niet op eigen kracht

In de 5e klasse B speelde Hedel op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Ruwaard (Jelmer Toonen) en moet RKVSC nog even wachten op de periodetitel. De Velddrielse ploeg kreeg het tegen BZS namelijk niet op eigen kracht voor elkaar om die te pakken. Het werd 3-3 door Erwin Oomen, Cas Lobregts en Vlado Petrovic. RKVSC moet afwachten wat HRC’14 doet tegen Ophemert. Wint de Hurweense club de afgelaste wedstrijd binnenkort alsnog, dan spelen zij nacompetitie. Zo niet, dan gaat de periode naar Velddriel.

Volgende week melden we ons weer met een nieuw weekendoverzicht. Dan onder meer op het programma: CHC – Real Lunet, FC Engelen – Haarsteeg, Zwaluw VFC – Vlijmense Boys, DSC – Avanti’31 en Wilhelmina – BMC.

Foto’s: Gerald van Zanten | André Nouwens | Annie Sterks | Piet van Boxtel | Gerrit vd Bogaard