073-voetballer tegenover Messi?

DEN BOSCH – De kans is aanwezig dat een regiospeler binnenkort oog in oog met Lionel Messi staat. Jerermy Antonisse is namelijk opgenomen in de definitieve selectie van Curaçao. Die neemt het volgende week zaterdag op tegen Canada en drie dagen later is het land de tegenstander van wereldkampioen Argentinië.

Curaçao, de nummer 86 van de FIFA-ranglijst, treft op eigen eiland Canada in het kader van de Nations League. Het treffen met Argentinië is vriendschappelijk. De wereldkampioen viert de titel met een aantal oefenduels door het land en ontvangt in die zegetocht onder meer Curaçao, met dus onder meer de 20-jarige Rosmalenaar Antonisse (FC Emmen) in de gelederen.

Kwalificeren
De Antillianen maken de laatste jaren flinke stappen op voetbalgebied. Curaçao wil zich kwalificeren voor het WK van 2026.
Bondscoach Remko Bicentini selecteerde naast Antonisse onder meer ook Vurnon Anita, Kevin Felida en Juriën Gaari (alle drie RKC Waalwijk), Leandro Bacuna (Watford), Juninho Bacuna (Birmingham City), Kenji Gorre (Boavista), oud-Ajacied Richairo Zivkovic en voormalig eredivisiedoelman Eloy Room.