Definitief vaarwel voor Mark Roeters

AMMERZODEN – De boodschap kwam hard aan bij Mark Roeters. Hij besloot per direct een streep onder het voetballen te zetten, hoeveel pijn hem dat ook doet. Het is weer mis in de knie van het Jan van Arckel-boegbeeld en dus ziet hij een nieuwe rentree niet zitten.

Eind januari, in een vriendschappelijke partij tegen Capelle, ging het mis. Roeters ging naar de grond en dat bleek het laatste moment uit zijn voetbalcarrière. “Er gebeurde praktisch niets, maar toch bleek de kruisband weer afgescheurd en er zit een scheurtje in m’n meniscus. Ik lig er dus anderhalf jaar uit, moet twee keer geopereerd worden”, baalt hij. “Voor mij reden om er mee te stoppen. Ik ga niet het risico lopen op een derde zware blessure.”

Nog niet klaar
De Ammerzodenaar, voorheen middenvelder maar de laatste anderhalf jaar rechtervleugelverdediger bij de Jantjes, liep een jaar of zeven, acht geleden als eens dezelfde blessure op. “Toen heb ik gerevalideerd, maar kreeg ik daarna veel last van andere, kleinere pijntjes. Ik ben een jaar gestopt geweest, maar toch weer begonnen. Nu is er dus dit roemloze einde. Een hele zware keuze om te stoppen. Ik was nog niet klaar in het eerste, wilde nog een prijs pakken. Volgend jaar voetbalt Jan van Arckel op zaterdag en gaan we vol voor het kampioenschap. Had ik graag mijn bijdrage aan geleverd, maar ik ga het risico niet lopen.”

Roeters zegt mogelijk wel op een andere manier van waarde te willen zijn voor de club. “Nog geen idee in welke vorm, daar zal ik de komende tijd over nadenken. De club heeft aangegeven het mooi te vinden als ik betrokken blijf, maar dan moet ik daar wel het juiste voor vinden, iets wat bij me past.”

Foto: Gerald van Zanten