Bijna weekend: ‘Gaan ze weer wegspelen’

DEN BOSCH – Komend weekeinde weer een volledig programma voor onze regioclubs. Daarop blikken we voortaan iedere vrijdag in vogelvlucht vooruit in de nieuwe rubriek ‘Bijna weekend’.

We trappen af met Nemelaer, dat zondag de topper van de 1e klasse B speelt. De verrassende koploper ontvangt TAC’90 en Theo van Geffen vertelde gisteren al op onze site dat het strijdplan klaarligt: “Wie dit voorafgaand aan het seizoen had gezegd, was voor gek verklaard. Maar het nacompetitietoetje smaakte naar meer.” De twee edities van vorig kalenderjaar, in de competitie en nacompetitie, eindigden allebei in een 2-1 zege voor Nemelaer. 

Discipline opbrengen
Een andere opvallende pot is die tussen CHC en Real Lunet, in de 2e klasse D. Waar de Bosschenaren zich – als nummer 5 van de ranglijst – richten op de nacompetitie, hoopt Real die (andere) ook te halen. Dat wordt alleen met de week een moeilijker verhaal. De Vughtse club pakte in 2023 pas één punt en zag de concurrentie uitlopen.

Zondag was er nog een 1-8 nederlaag tegen WSC. “Zes basisspelers waren afwezig en vervolgens kwamen drie man te laat”, baalt interim-trainer Serge van der Linden. “Eigenlijk sta je dan voor de wedstrijd al met 0-2 achter. Met het wat aanvallender voetballen, zoals de spelers graag wilden, ben ik ook klaar. Deze groep kan die disciplines gewoon niet opbrengen. Hopelijk zondag iets meer wedstrijd, al zal het qua eindresultaat wederom een zware opgave worden tegen CHC.”

Gestolen punt
Schijndel hield afgelopen zondag koploper Sparta’25 op 1-1. Een gestolen punt, naar eigen zeggen. Zondag kan de ploeg van Henry van Alebeek weer aan de bak, want dan komt met DAW Schaijk de nummer 2 naar sportpark Zuideinderpark. “Alles is aan elkaar gewaagd in deze bizarre 2e klasse G”, aldus de trainer. “De koploper heeft welgeteld vier goals meer gemaakt dan de rode lantaarnhouder.”

Gaatje slaan
Vorige week pakte Zwaluw VFC de koppositie in 3C terug van Nieuwkuijk. De titelconcurrent is komend weekend vrij, dus kan Zwaluw een mooi gaatje slaan. Vlijmense Boys, waar de Vughtenaren tegen spelen, doet na de knappe zege op nummer 3 ZIGO echter weer volledig mee voor ‘handhaving’ in de 3e klasse. Al zou die slechts voor de statistieken zijn: Vlijmen start volgend seizoen, als nieuwe zaterdagclub, sowieso in de 4e klasse.

Vorm van de dag
BVV won dit kalenderjaar drie keer en er werd eveneens drie keer verloren. Ook qua doelpunten valt er genoeg te beleven op De Vliert. Tegen DVG, wat één punt meer heeft, moeten de Bosschenaren het zondag wel doen zonder topscorer Martie Aarts en routinier Joep van der Heijden, die geschorst zijn. “De verschillen zijn klein, de vorm van de dag zal bepalend worden”, denkt Van der Heijden.

Fotofinish
Na een heuse fotofinish (met een doelpunt in de blessuretijd tegen Alem) pakte Margriet vorige week de periode, ten koste van onder meer Den Dungen en Nulandia. Nu krijgt Den Dungen alweer de kans om een beetje revanche te nemen en in de race te blijven voor de nacompetitie voor promotie. “We zullen ons tegen Margriet moeten herpakken”, weet aanvoerder Luuk van Loon. “Niet dat we weer alles net mislopen.”

In de kelder van 3E moet Nooit Gedacht aan de bak tegen Vorstenbossche Boys, dat bij winst op gelijke hoogte komt met de Geffenaren.


Hele wedstrijd onder druk

Wilhelmina en BMC zijn in de 4e klasse E op een gedeelde derde plek komen te staan, naast RKKSV. Zondag treffen beide ploegen elkaar en dat wordt vooral voor Stef van der Heijden weer een bijzondere ontmoeting. Die speelde immers zijn hele leven bij BMC, maar sinds dit seizoen op De Saren. In de uitwedstrijd moest de aanvaller nog met rood van het veld, maar zondag is hij er weer bij. “We gaan ons best doen ze weer weg te spelen”, zegt hij vol vertrouwen. “In Berlicum hebben ze de hele wedstrijd onder druk gestaan.”

WEEKENDPROGRAMMA

vrijdag 17 maart
1eD:   FC Den Bosch – FC Dordrecht  
Ere:   ASV LEBO – FCK/De Hommel  
1eD:   ZVS/Bodemflex – ZVV Beringe  
Top:   DZV/Van de Biggelaar – Groene Ster 2  

zaterdag 18 maart
1D:   Nivo Sparta – DZC’68  
3E:   GDC – BLC  
4F:   BZC’14 – DBN’22  
3E:   VESTA’19 – EVVC  

zondag 19 maart
3eD:  Groene Ster – OJC Rosmalen
1B:   Nemelaer – TAC’90  
2D:   CHC – Real Lunet  
2D:   Hilvaria – Emplina  
2D:   Rijen – Helvoirt  
2G:   Schijndel – DAW Schaijk  

3C:   BVV – DVG  
3C:   DBN’22 – FC Tilburg  
3C:   FC Engelen – Haarsteeg  
3C:   RKDVC – ODC  
3C:   ZIGO – SCG’18  
3C:   Zwaluw – Vlijmense Boys  

3E:   SBC – Alem  
3E:   Margriet – Den Dungen  
3E:   DSC – Avanti’31  
3E:   Vorstenbossche Boys – Nooit Gedacht  
3E:   Nulandia – Schadewijk  

4E:   Jan van Arckel – RKTVC  
4E:   Buren – Maliskamp  
4E:   RKKSV – Wadenoijen  
4E:   Wilhelmina – BMC  

4G:   Boxtel – Tivoli  
4G:   Essche Boys – Nijnsel  
4G:   Avesteyn – Irene  
4G:   Woenselse Boys – WEC  

5B:   HRC’14 – Hedel  
5B:   RKVSC – DESO