Bijna weekend: Super Sunday in 073-land

DEN BOSCH – Het is weer bijna weekend en dus kijken we vooruit naar de komende speelronde voor de regioclubs. We kunnen wel een beetje spreken van een ‘Super Sunday’, met de nodige regionale derby’s. In de 3e divisie staat bijvoorbeeld het Brabantse affiche Gemert – OJC Rosmalen op het programma. OJC is middenmoter, maar hoopt nog wat te kunnen stijgen. “Hoe mooi zou het kunnen zijn om in de nacompetitie, thuis tegen het in zwaar weer verkerende IJsselmeervogels te promoveren?”, aldus de hardop dromende OJC-trainer Willem Leushuis.

Voor Emplina is het duel met achtervolger TSC er een van definitief beslissen óf het weer spannend maken. Zelf verloor de koploper van de 2e klasse D vorige week verrassend van Hilvaria, terwijl de Oosterhoutse club de druk opvoerde. Wint TSC ook in Empel, dan wordt het verschil (met nog 7 wedstrijden te gaan) teruggebracht tot 4 verliespunten.

Van periode naar onderste regionen
Ook in 3C weer mooie regioaffiches. Haarsteeg – DBN’22 is de nummer 4 tegen 5  en met SCG’18 tegen Zwaluw VFC staan enkele zaalteamgenoten tegenover elkaar. De laatste twee ontmoetingen wist Zwaluw (nipt) te winnen. Vorig seizoen pakte Vlijmense Boys nog een periodetitel na een thuiszege op RKDVC, nu kan het bij een overwinning uit de onderste regionen kruipen. In november won RKDVC nog met 6-0 van Vlijmen, maar de Drunenaren zijn in 2023 vooralsnog niet zo geweldig bezig.

Twee heuse derbyklassiekers in de 3e klasse E. Aan de Maas ontvangt Alem allereerst buurman DSC. Vorig seizoen was Alem een van de verrassingen, dit jaar is het hekkensluiter. Het behoorlijk verjongde DSC presteert wisselvallig, maar voert met hun 7e plek wel het rechterrijtje aan.


Groene doelpalen

In Vinkel spelen EVVC en Nulandia al voor de vierde keer dit seizoen tegen elkaar. In de Maasdonk Cup werd het 1-0, in de beker 2-1 en in de competitie 2-0 voor EVVC. “We zijn er op gebrand om de drie punten weer in Vinkel te houden”, aldus trainer Ramon van Rixtel, die merkt dat de derby leeft. “Vind ik wel mooi, zeker nu beide ploegen dicht bij elkaar staan. Heel knap dat Nuland vier keer op rij heeft gewonnen en daardoor derde staat.” Zelfs is EVVC de nummer 4.

Falko van der Rijt (foto boven) is er zondag weer bij. Voor het eerst in maanden. “Geblesseerd geweest aan mijn achillespees”, legt hij uit. “Ik verwacht spektakel. Misschien wel een unicum, vier keer in één seizoen tegen elkaar spelen en ze allemaal winnen. Daar gaan we dus alles aan doen, hopelijk weer met de volle steun van het Vinkelse publiek. Voorafgaand aan de laatste wedstrijd schilderden ze de doelpalen in Nuland nog mooi groen-wit.”


Lastige tegenstanders

In 4E kan Maliskamp, met winst op Wilhelmina, weer een volgende stap zetten richting de titel. De lijstaanvoerder heeft eigenlijk alleen nog van RKTVC wat te duchten. Met achtereenvolgens Wilhelmina en BMC krijgt Maliskamp wel lastige tegenstanders, alvorens op 23 april de competitietopper staat gepland. Wilhelmina wil zich na de wat ongelukkige nederlaag tegen BMC weer herpakken. Het doet het met de vijfde plaats boven verwachting dit seizoen.

Met 6-2 op de broek
Tot slot nog even een inmiddels bekend uitstapje naar de 4e klasse G, want daarin staan Irene en Essche Boys tegenover elkaar. Deze ploegen zijn verwikkeld in een heuse degradatiestrijd, want het verschil tussen de nummers 7 en 13 is maar vier punten. “Een mooie clash tussen twee kleine dorpsclubs”, blikt Cas den Ouden kort vooruit. “Met het oog op de ranglijst een hele spannende wedstrijd, aangezien we nu rechtstreeks strijden om een plek voor directe handhaving. Of het ons gaat lukken? Jazeker. Thuis kregen we met 6-2 op de broek, dus we hebben nog iets recht te zetten.”

WEEKENDPROGRAMMA

donderdag 23 maart
4E:   Jan van Arckel – Buren   4-0

vrijdag 24 maart
Ere:   Groene Ster Vlissingen – FCK/De Hommel
Top:   Biggelaar – ZVV Middelburg

zaterdag 25 maart
1D:   Oranje Wit – Nivo Sparta  
4F:   DBN’22 – TSVV Merlijn  

zondag 26 maart
3eD:  Gemert – OJC Rosmalen  
1B:   Marvilde – Nemelaer  
2D:   WSC – CHC  
2D:   Emplina – TSC  
2D:   Real Lunet – Trinitas Oisterwijk 
2G:   Groesbeekse Boys – Schijndel  

3C:   Haarsteeg – DBN’22  
3C:   FC Tilburg – Nieuwkuijk  
3C:   ODC – FC Engelen  
3C:   SCG’18 – Zwaluw VFC  
3C:   Vlijmense Boys – RKDVC  

3E:   Avanti’31 – VESTA’19  
3E:   Den Dungen – SBC  
3E:   Alem – DSC  
3E:   EVVC – Nulandia  
3E:   Nooit Gedacht – Margriet  

4E:   BMC – DSS’14  
4E:   Wadenoijen – Jan van Arckel  
4E:   Maliskamp – Wilhelmina  
4E:   Teisterbanders – RKKSV  

4G:   Pusphaira – Boxtel  
4G:   Essche Boys  
4G:   Irene – Essche Boys  
4G:   WEC – VOW  

5B:   Hedel – MEC’07  
5B:   SCZ – RKVSC  

Foto’s: Henk van Esch | Arjan van Dongen | Gerald van Zanten