Weekendoverzicht: boarding sneuvelt

DEN BOSCH – Geen periode voor RKVSC, zevenklappers tegen Zeeuwen, Avanti’31 weer flink op dreef, EVVC maakt kwartet tegen Nulandia vol, Emplina in de slotseconden langs TSC en Nemelaer moet op herhaling in Veldhoven. 073voetbal zet al het regiovoetbal van afgelopen weekend weer op een rij.

De zomertijd ging in, maar het weer is nogal herfstachtig. Vier wedstrijden gingen daardoor zondag niet door: Maliskamp – Wilhelmina, Teisterbanders – RKKSV, Irene – Essche Boys en SCZ – RKVSC. Wel werd er donderdag gevoetbald, toen Jan van Arckel tegen Buren inhaalde en simpel met 4-0 won. Luuk Hoogma, Jeroen de Groot, Thom de Looijer en Nick van Velzen vonden het net. Het was ook de avond waarop RKVSC de periodetitel zou kunnen pakken. Daarvoor was puntenverlies van HRC’14 bij Ophemert nodig, maar zover kwam het niet. HRC won met 2-5 en dus ging de periode naar Hurwenen.

Zeven tegen Zeeuwen
Vrijdag speelden onze zaalvoetbalteams tegen de Zeeuwse clubs Groene Ster Vlissingen en ZVV Middelburg. Beide regioclubs wonnen en maakten er zeven: FCK/De Hommel met 3-7 in Vlissingen, DZV/Van de Biggelaar in eigen huis met 7-3 van Middelburg.

De eerste weekenddag, zaterdag dus, was geen succes voor onze regioploegen. Nivo Sparta verloor met 1-0 in Dordrecht van Oranje Wit en DBN’22 ging met 1-4 onderuit tegen TSVV Merlijn. DBN scoorde dankzij een eigen doelpunt van de Tilburgse studenten.

Met opgeheven hoofd
Op zondag lukte het FC Den Bosch niet om te stunten tegen aanstaand eredivisionist Heracles. Een wel hele vroege achterstand deed even denken aan de monsternederlaag tegen Zwolle, maar FC herpakte zich en ging met opgeheven hoofd onderuit. Rik Mulders en Nikolaj Möller scoorden, maar het werd 3-2.

In Gemert liep OJC Rosmalen, ondanks een voorsprong dankzij Mouad Hassan, tegen een 3-1 nederlaag aan. Nemelaer leidde tegen Marvilde halverwege met 1-2 door doelpunten van Joeri Vugts en Luuk Vermeer, maar het onwel worden van de trainer van Marvilde zorgde ervoor dat Nemelaer donderdag terug moet naar Veldhoven voor de tweede helft.


Alles of niets

In de 2e klasse D lijkt Emplina de strijd om de titel nu toch echt in haar voordeel te hebben beslist. Thomas van der Horst poetste tegen achtervolger TSC een achterstand weg en in de extra tijd – terwijl de Oosterhoutse doelman mee naar voren was gekomen – maakte Martijn van Helvoort er 2-1 van in Empels voordeel. Het verschil is daarmee op 10 (verlies)punten gekomen.

CHC herstelde zich van de nederlaag van vorige week door met 2-2 gelijk te spelen tegen WSC (Rick Heesakkers en Dennis van der Luyt). Real Lunet verloor met 0-2 van Trinitas Oisterwijk en ziet degradatie met de week dichterbij komen. Met nog zes duels te gaan bedraagt ook onderin de achterstand 10 (verlies)punten op Rijen en Helvoirt. In 2G won Schijndel bij Groesbeekse Boys met 1-2 door Thomas-Jan van Raaij en Timo Vette.


Scoren tégen elkaar

Zwaluw VFC blijft de lijstaanvoerder in 3C na een 1-4 zege op SCG’18. Jim Mutsaars en Martin de Laat, teamgenoten in de zaal bij ZVS, scoorden nu tégen elkaar. Tommy Kreté, Jaap van Koppenhagen en Quinten van Haaren zorgden voor een 1-4 eindstand in Vughts voordeel. Nieuwkuijk blijft in het kielzog, maar ook zij hadden moeite met hekkensluiter FC Tilburg. Door Milan van Esch en Max Raijmakers won het met 1-2.

Haarsteeg – DBN’22 was op papier de nummer 4 tegen 5, maar op het veld was daar niks van te merken. De thuisploeg walste met 6-0 over de Bosschenaren heen. Belmin Popara was goed voor een hattrick en ook Koen Sleutjens, Dave Treuren en Jibbe de Wijs pikten hun doelpunt mee. RKDVC won de laatste derby tegen Vlijmense Boys met 1-2 en is DBN op de ranglijst voorbij. Pim van Hulten en Daan Lucas scoorden voor de Drunenaren, waar de in het eerste elftal teruggekeerde Soufiane Bakkali dat deed voor Vlijmen.

ODC won de kelderkraker, mede dankzij jubilaris Sjoerd van Lokven, die twee keer scoorde, van FC Engelen (3-2). Het gaat niet alleen over Engelen, maar ook SCG heen naar de achtste plaats. Junior van Beers en Luca Schier kwamen op het doelpuntenformulier namens Engelen, maar Dirk van der Struijk werd de matchwinner voor de tricolores.

Gewillig slachtoffer
We moesten er even op wachten, maar Avanti’31 scoorde er weer lustig op los in de 3e klasse E. VESTA’19 bleek een gewillig slachtoffer: 8-1. Geert van Heeswijk tekende voor drie treffers en Teun Kuijpers, Roel Kappen, Luc van den Hurk, Berend Arts en Jim Tuunter scoorden ook. Avanti zag ook nog concurrent Margriet verliezen van Nooit Gedacht, dat door een hattrick van Bob van Iersel een belangrijke 3-1 zege boekte om weg te blijven onderin.

EVVC heeft haar kwartet zeges tegen Nulandia binnen. De buurman werd voor de vierde keer dit seizoen verslagen dankzij Gerwin van der Boom en Max van Wanrooij: 2-0. Den Dungen speelde doelpuntloos gelijk tegen SBC en Alem won dit seizoen nog niet veel, maar de zege die dit weekend werd geboekt, was meteen het dubbele waard. Het werd namelijk 3-2 tegen rivaal DSC. Roy van Beurden maakte er twee namens de bezoekers (waarbij de boarding het begaf, zie foto bovenaan), maar Lars en Luuk Steenbekkers én Mart van Boxtel waren de goudhaantjes voor Alem.


Averij na zege

In 4E werd het programma dus gehalveerd, maar BMC had geen moeite met hekkensluiter DSS’14. Het werd liefst 5-0 door Richard de Laat (3), Bram van der Doelen en Ismann Abdi. Wadenoijen was gedeeld hekkensluiter met DSS, maar een overwinning op Jan van Arckel bracht daar verandering in. Een paar dagen eerder wonnen de Jantjes nog simpel van nummer 10 Buren, maar tegen de nummer 11 liepen ze averij op: 2-1. Het Ammerzodense doelpunt kwam van Nick van Velzen.

Opnieuw geen regio(doel)punten in 4G: WEC verloor met 0-2 van VOW, Boxtel ruim van de Eindhovense studenten van Pusphaira (4-0) en Irene tegen Essche Boys ging dus niet door. In de 5e klasse B voetbalde RKVSC ook niet, maar Hedel won wel met 4-1 van MEC’07 (Alex Huijps (2), Roel van Bruijgom en Jelmer Toonen).

Volgende week o.a. op het programma: Best Vooruit – Nemelaer, Rhode – Schijndel, BVV – FC Tilburg, FC Engelen – DBN’22, ODC – Vlijmense Boys, RKDVC – SCG’18, DSC – Den Dungen, Nulandia – Avanti’31 en BMC – Maliskamp.

Foto’s: André Nouwens | Leo de Bakker | Gerald van Zanten | Arjan van Dongen