Uit de krant: Eén grote familie bij WNC

DEN BOSCH/WAARDENBURG – Op de laatste bladzijde van de 073voetbalkrant vroegen we een aantal op zaterdag actieve regiospelers waarom het zaterdagvoetbal voor hen zo aantrekkelijk is. Zo ook Kay van den Boogaard, aanvaller van WNC.


Bij vierde divisionist WNC voetballen een Rosmalenaar (Jesse Dibbets), een Bosschenaar (Sam van Doremalen) en met Melvin van Gestel en Kay van den Boogaard zelfs twee Dungenaren. In het eerste elftal van de kleine club uit Waardenburg staat geen enkele jongen uit het eigen dorp, maar de club voetbalt wél op hoog niveau. “Daarvoor ben ik hier ook naartoe gekomen”, vertelt de tegenwoordig in Den Bosch woonachtige Van den Boogaard. “De ambitie van WNC trok me enorm aan. We gingen, toen ik vorig seizoen kwam, voor promotie en dat is toen gelukt. Nu is de doelstelling handhaving en we doen het als middenmoter niet verkeerd.”

Niveau veel hoger
Voor de rappe buitenspeler voelt het bij WNC als één grote familie, zo zegt hij: “Iedereen kent elkaar en is betrokken bij de club. Om maar een voorbeeld te noemen verzorgen elke week twee spelers van de selectie een training van een jeugdteam. In vergelijking met OJC, waar ik hiervoor voetbalde, is het hier wel een stuk anders, maar dat komt natuurlijk ook door het grote verschil in ledenaantal.”

Den Dungen en TGG, waar hij ook voetbalde, waren volgens Van den Boogaard allebei wel te vergelijken met WNC. “Hier is het niveau alleen veel hoger, plus ik heb nu op zondag lekker tijd voor mijn zoontje.”

Foto: Marco Oomen