De Groot: ‘Blij dat het erop zit’

AMMERZODEN – Na onze openingsvraag, of de tegenstander zondag soms een vrije dag had, verschijnt er een grote grijns op het gezicht van Jeroen de Groot. De spits van Jan van Arckel was twee keer trefzeker tegen DSS’14, dat met 12-0 huiswaarts werd gestuurd. Het was een prachtig afscheid voor de Jantjes, die voor het laatste op zondag thuis speelden.

“Er schenen wat jongens van DSS naar Rotterdam te zijn”, vertelt De Groot. “Maar je moet er dan nog maar twaalf maken, hè. Echt heel bijzonder wat er allemaal gebeurde, ongekend. En vooral op een Super Sunday. Dat is altijd even een dingetje, dan móet je wel winnen. Anders staat daar heel de zijlijn vol en wordt het feestje in de kantine wel wat minder, hoor.”

Erger kunnen uitvallen
Al een heel tijdje was duidelijk dat in deze periode het zondagvoetbal stopt voor Jan van Arckel. De club gaat met alle elftallen door in de zaterdagcompetities. “We zijn met z’n allen best blij dat het er op zit” geeft De Groot toe. “Dit seizoen is niet echt ons seizoen geweest. Pas de laatste paar weken valt het weer goed voor ons. Gelukkig zijn we nu definitief veilig.”

Het had nog veel erger kunnen uitvallen, weet de aanvalsleider uit Ammerzoden: “Voor hetzelfde geld moet je de nacompetitie in. Voor promotie is die natuurlijk prachtig, maar als je tegen degradatie moet voetballen is dat ruk. En zeker als het dan, zoals in ons geval, nergens meer om zou gaan. Gelukkig komt het zover niet. Zondag nog een wedstrijd en dan mooi naar de zaterdag, met een nieuwe start.”

Foto: Gerald van Zanten