Bijna weekend: (voor)laatste wedstrijden!

DEN BOSCH – Het einde van de competitie nadert. In 2G, 3E, 4E en 5B is het zondag zelfs al de laatste speelronde. 073voetbal blikt weer vooruit!

FC Den Bosch (uit naar De Graafschap) en OJC Rosmalen (thuis tegen Quick) voetballen nergens meer om, maar bij Nivo Sparta (1D zaterdag) gaat het, op bezoek bij middenmoter Bennekom, zéker om de knikkers. Zij jagen op rechtstreekse handhaving. Koploper Nemelaer (1B zondag) heeft de punten ook hard nodig tegen Boshuizen, dat eveneens middenmoter is, maar tegelijkertijd nog niet veilig.

In de 2e klasse D is CHC vrij en spelen degradanten Real Lunet en Helvoirt tegen elkaar. Kampioen Emplina gaat naar Uno Animo, dat nog speelt om de nacompetitie voor promotie te halen.


Titelstrijd gestreden

In 3C had Nieuwkuijk – Zwaluw VFC dé clash moeten worden, maar nu de titelstrijd is gestreden, blijft er weinig spektakel meer over. Nieuwkuijk is er zeker van, maar de strijd om de overige nacompetitieplekken gaat onverminderd door. ZIGO en FC Engelen (op doelsaldo) staan nu op die promotieplekken en ODC, DVG en BVV op de gevreesde plaatsen onderin.

Engelen kan zich bij winst op DVG veilig spelen en wellicht ook nog voor promotie gaan. ZIGO (naar BVV) en RKDVC (naar DBN’22) zijn in die strijd de ploegen om in de gaten te houden. Ook bij Haarsteeg tegen ODC kan het voor beide clubs nog alle kanten op.

31 goals voor
Avanti’31 gaat, met 3 punten en 31 doelpunten voorsprong op Margriet, kampioen worden in 3E. Tegenstander Alem kan zich theoretisch nog rechtstreeks veilig spelen, maar heeft daarvoor wel een Houdini-act nodig. Het moet winnen én is afhankelijk van Schadewijk, dat thuis speelt tegen Nooit Gedacht. De Geffenaren kunnen juist weer de derde periode pakken.


De strijd om nacompetitie en tegen degradatievoetbal gaat in 3E richting het kookpunt. Den Dungen heroverde vorige week de derde plaats van EVVC, maar die plek – die recht geeft op het toetje – kunnen de Vinkelnaren zondag in een rechtstreeks duel weer terugpakken. Ook de verliezer kan zich nog mengen om de promotieplaatsen.

BMC of Wilhelmina?
In 4E gaat het er eigenlijk alleen nog om wie zich met Maliskamp en RKKSV plaatst voor de nacompetitie. BMC heeft de beste papieren. Een gelijkspel op bezoek bij Teisterbanders is voor hen genoeg, maar Wilhelmina ligt op de loer. De Kanaries moeten winnen bij Elshout, dat nog speelt om de nacompetitie te ontlopen, en daarna hopen op een misstap van BMC.


Handhaving

WEC, Essche Boys en Irene gaan in 4G verder in hun strijd om de nacompetitie te ontlopen. WEC en Essche Boys staan 5 punten voor op de nummer 9 (Irene) en zijn bij winst dus zeker van handhaving. Esch moet dat doen bij Avesteyn, WEC bij Pusphaira. Irene speelt uit, tegen nummer 10 VOW, dat twee punten minder heeft. Ook hier zijn de belangen dus groot.

Onverwachte finale
In de 5e klasse B hebben we een ontknoping die niemand meer zag aankomen: HRC’14 en RKVSC maken zondag samen uit wie kampioen wordt. Velddriel leek na de nederlaag tegen MEC’07 met lege handen te blijven, maar omdat HRC gelijkspeelde en het inhaalduel met Ophemert dinsdagavond met 4-0 werd gewonnen, bleef er hoop.

Bij winst in Hurwenen is RKVSC alsnog kampioen, een gelijkspel is genoeg voor de thuisploeg. Hedel speelt tegen een concurrent om de derde periode. Beiden hebben 16 punten uit 6 duels, maar BZS heeft een beter doelsaldo.

WEDSTRIJDPROGRAMMA

vrijdag 19 mei
1eD:   Graafschap – FC Den Bosch  
Ere:   FCK/De Hommel – LEBO  

zaterdag 20 mei
1D:   Bennekom – Nivo Sparta  
3E:   GVV’63 – BLC  
4F:   Rood Wit V. – DBN’22  

zondag 21 mei
3eD:  OJC Rosmalen – Quick 
1B:   Nemelaer – FC Boshuizen  
2D:   Uno Animo – Emplina  
2D:   Real Lunet – Helvoirt  
2G:   Eendracht’30 – Schijndel  

3C:   BVV – ZIGO  
3C:   DBN’22 – RKDVC  
3C:   FC Engelen – DVG  
3C:   Haarsteeg – ODC  
3C:   Nieuwkuijk – Zwaluw VFC  
3C:   FC Tilburg – Vlijm. Boys  

3E:   Avanti’31 – Alem  
3E:   DSC – Vorstenbossche Boys  
3E:   EVVC – Den Dungen  
3E:   Schadewijk – Nooit Gedacht  
3E:   Nulandia – Margriet  

4E:   Teisterbanders – BMC  
4E:   Wadenoijen – Maliskamp  
4E:   RKKSV – Jan van Arckel  
4E:   Elshout – Wilhelmina  

4G:   Boxtel – Woenselse Boys  
4G:   Avesteyn – Essche Boys  
4G:   VOW – Irene  
4G:   Pusphaira – WEC  

5B:   Hedel – BZS  
5B:   HRC’14 – RKVSC  

Foto’s: Gerald van Zanten | Annie Sterks | Mary Klerkx