Elf vragen aan… René Geerts

DEN BOSCH – René Geerts (34) heeft OJC Rosmalen verlaten voor een nieuwe start bij CHC. Met de tweedeklasser uit zijn woonplaats hoopt hij in de nadagen van zijn carrière op hoog amateurniveau bovenin mee te gaan doen in de 2e klasse.

 • Naam: René Geerts.
 • Geboren: 31 juli 1989 in het Carolus in Den Bosch. Vijfentwintig jaar later heb ik op die plek huizen gebouwd, was wel leuk.
 • Club(s): Deze zomer OJC Rosmalen ingeruild voor CHC. In totaal heb ik – verdeeld over twee periodes, met tussendoor OSS’20 – elf seizoenen bij OJC gespeeld. Voor ik in Rosmalen terecht kwam, voetbalde ik bij Avanti’31, PSV, FC Den Bosch, NAC Breda, Rhode en RKSV Schijndel.
 • Positie: Verdedigende middenvelder. Maar ik kan op alle posities op het middenveld spelen en bij nood zelfs centraal achterin.
 • Dagelijks leven: Ik woonde voorheen vlakbij het station van Den Bosch, tegenwoordig op Deuteren. Samen met mijn vriendin en twee zoontjes, een tweeling. Ik heb een eigen bedrijf in het verlijmen van kalkzandsteen elementen en handzame lijmblokken, als het ware de skeletten van woningen en appartementsgebouwen. In mijn schaarse vrije tijd doe ik met het gezin en vrienden leuke dingen. Hobby’s zijn wielrennen, padel en skiën.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik kan het spel aardig verdelen, mijn positiespel en balvastheid zijn ook goed. Zwakste punt is het 1-op-1 verdedigen.
 2. Kunst- of natuurgras: Een redelijk natuurgrasveld blijft het beste, hoewel het dan wel kort gemaaid moet zijn. Bij OJC was het kunstgras, maar bij CHC ga ik weer op natuurgras spelen. Een goed kunstgrasveld is vooral in de wintermaanden fijn en ook om doordeweeks op te trainen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik speel al jaren op de klassieke F50 Adipure, die ik in alle kleuren heb gehad. Ze zijn vrij schaars, maar via via nog wel eens te verkrijgen, dus de kleur maakt me niet uit.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste sportpark zonder twijfel dat van OJC Rosmalen. Het mooiste tenue kies ik Koninklijke HFC als amateurclub, en uit de regio is dat OJC.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap in de hoofdklasse met OJC op een gedeelde eerste plek, samen met de promotie via de nacompetitie richting de Derde Divisie.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De degradatie met Schijndel uit de hoofdklasse en het afscheuren van mijn kruisband.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik heb nogal wat zeldzame pionnen in mijn team gehad. Kan zo een lijstje maken met tien namen die je kunt aanmelden bij de Binckhorst. De laatste seizoenen is Niels Mulder wel de opvallendste. Deze jongen kent één standje en dat is 200 kilometer per uur, in alles wat hij doet. Als je dacht: ik ga even lekker rustig naar de club, dan werd je na één seconde uit die droom gehaald. Alsof ie als baby in een emmer met Red Bull gevallen is. Naast alle gekheid op een stokje is het wel echt een gouden gozer.
 8. Voetbalhumor: Bij Schijndel hebben we eens een auto laten verdwijnen onder een pak sneeuw en vervolgens goed aangestampt, zodat het uitgraven door de betreffende keeper even duurde.
  Verder kreeg een gozer eens, op afsluitingsweekend in Talinn, Estland, een trap in zijn kruis door een medespeler. Het slachtoffer zei toen: “Ik pak jou zeker nog terug.” Dat moment kwam maar niet, althans dat dacht degene die het had veroorzaakt. Eenmaal geland op Weeze Airport zei de kruisschopper: “Ik dacht dat jij mij terug zou pakken?” Op dat moment schoot iedereen in de lach. Hij wist namelijk niet dat het in elkaar getrapte nazaad op zijn kussen was gekwakt. Aparte vorm van humor, maar zonder vorm van geweld was die jongen wel teruggepakt.
  Het trainingskamp in Torremolinos met OJC was ook mooi. Op zondagochtend schudde de trainer mij, na een stapavond, vijf minuten voor vertrek naar de training wakker. Ik snel alles verzamelen, blijkt er maar tien man in de bus te zitten. Na het trainen was de groepsapp ontploft. Selfie-filmpjes: “Trainer we komen er zo aan” en hup, bier achterover. “Trainer ik denk niet dat we nog komen”, hup pils achterover. “Trainer, is allemaal maar een geintje jonge” en weer een biertje. Bij terugkomst was het een grote Engelse zuipbende in de hoteltuin. Iedereen lag te stoeien en te zuipen, de trainer kreeg haast een TIA.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou het mooi vinden als we komend seizoen om de prijzen kunnen spelen met CHC en de club zo naar een hoger niveau tillen. Met het aanstellen van Erik Meulendijk, om de jeugdtak te organiseren, is CHC echt de goede weg ingeslagen. Met het nieuwe beleid is gekozen om een stabiel elftal neer te zetten, wat mee gaat doen om de prijzen. Daarnaast wil ik in de toekomst betrokken blijven bij OJC Rosmalen.
 10. Beste speler uit de regio: Als je bijna dertig goals maakt als promovendus in de Derde Divisie kun je niet om Dennis Knuiman heen, denk ik. Daan van Tooren is ook een speler met potentie.
 11. Opvallendste regioclub: Opvallend is dat we met OJC als promovendus op een vijfde plek zijn geëindigd. Daarnaast het kampioenschap van Avanti’31, met een ogenschijnlijk talentvolle selectie.
Foto: Bente van Tooren