Uit de krant: ‘Zomaar 50-50 kunnen zijn’

BOXTEL – Uit het opgeknipte artikel over de ‘Boxtelse eikels, tribunes en biljartlakens’ – te lezen in de vorige 073voetbalkrant – publiceerden we eerder al over RKSV Boxtel, DVG, LSV en ODC. Tot slot kwam ook (het sportpark van) Essche Boys aan bod.


“Voor een dorp als Esch hebben wij het best goed voor elkaar.” De laatste Boxtelse clubman die we spraken was Ad Wolfs, die als voorzitter en actief voetballer ook mede verantwoordelijk is voor het onderhoud van het complex van Essche Boys. “Die feedback krijgen we ook regelmatig van bezoekende verenigingen. Het stadion van ODC, waar wij ook wel eens komen als we er met de veteranen moeten voetballen, heeft een entourage waar wij niet aan kunnen tippen. Maar bij ons ligt alles er ook prima bij, hoor.”

De velden huurt Essche Boys van de gemeente, alle gebouwen heeft de club zelf gebouwd. “Esch hoort sinds twee jaar niet meer bij Haaren, maar tegenwoordig bij Boxtel. Sindsdien wordt er door de gemeente meer ingestoken op privatisering”, aldus Wolfs.

Biljartlaken

“Het is bij ons heel groen en we hebben een open sportpark. De jeugd kan bij ons altijd terecht om te sporten. Kunstgras hebben we niet. Bij de verdeling een paar jaar geleden kregen Helvoirt en Haaren het wel, Biezenmortel en Esch niet. Maar sowieso is lang niet iedereen bij ons er fan van. Als we binnen de club over kunstgras zouden stemmen, zou het ook zomaar 50-50 kunnen zijn. Onze natuurgrasvelden liggen er dan ook bij als een biljartlaken.”