Elf vragen aan… Loid van Kaathoven

DEN BOSCH – En ‘product van eigen kweek’, waar je altijd op kunt bouwen, die voorop gaat in de strijd en met een gebruiksaanwijzing die er niet bij werd geleverd. Zo kunnen we Loid van Kaathoven, de vaste rechtsback van Wilhelmina, op een vrij treffende wijze omschrijven. Vandaag beantwoordt hij onze ‘Elf vragen aan…’

 • Naam: Loid van Kaathoven.
 • Geboren: 19 september 1999 in Den Bosch.
 • Club(s): Wilhelmina, sinds mijn derde. Ik ben ooit begonnen bij de mini’s en heb nooit een andere club gehad. Nou ja, af en toe een stripclub dan.
 • Positie: Rechtsback en soms wordt ik naar de spits gestuurd.
 • Dagelijks leven: Sinds 2,5 jaar woon ik in de binnenstad, ik ben iedere week verliefd op een ander en werk bij Mandemakers. Dus als je nog een keuken nodig hebt, let me know.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ondanks het roken heb ik longen als een paard. Ik kan blijven gaan. Mijn zwakke punt is vaak toch wel de zaterdagavond.
 2. Kunst- of natuurgras: Doe mij maar een goede blubberbak, zoals bij Maliskamp.
 3. Kleur voetbalschoenen: Geel, hoort bij de Kanaries.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Honderd procent De Vliert en het shirt van Wilhelmina. Dat zal altijd in het hart zitten.
 5. Mooiste voetbalmoment: Toen mijn maat Pim Stoop, na een lekker potje voetballen tegen de Malis, de deur doormidden mepte. Daar kan ik wel om lachen. Buiten het veld de teamuitjes naar Schin op Geul, Londen en Barcelona, die zullen me altijd bijblijven.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Heb ik niet.
 7. Opvallendste teamgenoot: Pim Stoop staat toch wel hoog op deze mooie lijst. Met hem aan m’n zij is het altijd feest op het veld. Wanneer ik in duel moet komen, roept Pim al van ver: “opeten, opeten!” En als ik met mijn zaag de tegenstander mis, dan weet ik dat Pim er alles aan zal doen om die bal alsnog te hebben. Naast het veld is hij ook een goede vriend, dus deze jongen is voor mij zowel binnen als buiten het veld het waardevolst.
 8. Voetbalhumor: Iedere zondag maken we nieuwe anekdotes. De mooiste is toch wel van Marijn Kuijpers, tijdens het teamweekend in Schin op Geul. “Nee mevrouw, we gaan zo duiken.” De context laat ik maar buiten wegen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Kampioen worden met Wilhelmina.
 10. Beste speler uit de regio: Sander Willems. Die heeft last gehad van een langdurige blessure, waar ie een hele tijd mee liep te worstelen, maar hij is dit seizoen fit en gaat ons kampioen maken. Sander wordt topscorer van de regio, let maar op.
 11. Opvallendste regioclub: Wat Emplina afgelopen seizoen heeft bereikt is echt top. Ik gun het ze ook allemaal. Maar met Bjorn (Biolek, red.) als trainer worden wij, met zo’n hechte groep, de komende opvallende regioclub.
Foto: Gerald van Zanten