Half dozijn telt niet voor De Nies

VELDDRIEL – Nee, meetellen voor de regiotopscorerslijst, waarop Johnny de Nies afgelopen seizoen als tweede eindigde, doen zijn bekerdoelpunten niet. Blij is de inmiddels 37-jarige goaltjesdief wél met de zes goals die hij zondag produceerde namens RKVSC: “Nu kan ik het nog, dus we moeten blijven prikken, hè”, lacht hij.

Natuurlijk, tegenstand was er amper. Het arme DSS’14 werd met 1-11 opgerold. “Er zijn wat verschuivingen binnen dat team geweest”, weet De Nies. “Ze hebben nog genoeg werk te verrichten.” Bij RKVSC, wat verrassend promoveerde naar de 4e klasse, is dat ook het geval. “Marco (van Loon, red.) is nog aan het puzzelen, hoe het plaatje in elkaar gaat passen. We hebben een aantal versterkingen erbij gekregen, waar we ook echt wel iets aan hebben, maar helaas zijn we door vakanties nog geen enkele keer compleet geweest.”

Assistenkoning
De Nies vindt het lastig om namen te noemen, maar geeft toe dat jongens als Karan Sampat (Vlijmense Boys, red.), Hussein el Barnichi, die van CHC komt en erg geblesseerd is geweest, Chamel Ramadan (Real Lunet, red.) en Maxud Azamy (Cito, red.) echt een toevoeging zijn voor het elftal. “Maar we hebben er veel bij gekregen, die ik allemaal niet tekort wil doen.” De spits heeft met iedereen een goede band en wil dat graag zo houden. “Raoel (Noijen, red.), de assistenkoning, heeft bijvoorbeeld vier van mijn zes goals voorbereid. Fijne jongen en speler.”

Even geleden
De voorbereiding van de Velddrielse promovendus is nogal wisselvallig. “De eerste pot wonnen we met 6-0, maar daarna volgden drie opeenvolgende nederlagen. Was wel even geleden. Gelukkig zijn we in de beker goed begonnen en er komen daarin nog twee mooie derby’s aan; zondag thuis tegen Hedel, de week erop ontvangen we DSC.”

Als we eenmaal compleet zijn en zoals vorig jaar weer een echt team vormen, ben ik er van overtuigd dat we wel degelijk iets te vertellen hebben in de 4e klasse. Als ik zie wat er bij ons rondloopt en bij de andere selecties kijk, weet ik het zeker. Onze doelstelling blijft allereerst rechtstreeks handhaven, alles wat meer oplevert is mooi meegenomen! Zou mooi zijn voor de club als we erin blijven, want ze vieren aankomend jaar hun 75-jarig bestaan.”

Foto: Marco Oomen