Debuterend Jan van Arckel viert jubileum

AMMERZODEN – In de afgelopen twee seizoenen was Nick van Velzen goed voor 35 competitiedoelpunten en ook deze voorbereiding is hij weer lekker op schot bij Jan van Arckel. De club die komend weekend haar 90-jarig jubileum viert én die debuteert in de zaterdagcompetitie. “Daar gaan we een mooi feest van maken.”

In de nieuwe 073voetbalkrant vertelt Jeroen de Groot al over de teleurstellende indeling. Ook zijn teamgenoot baalt van de tegenstanders: “We hadden zulke mooie derby’s kunnen hebben, maar dat zit er helaas dit seizoen niet in. Niemand zit er bij ons op te wachten om op zaterdagmiddag uit naar Valkenswaard te moeten. Gelukkig spelen we in de beker wel tegen drie teams uit de regio, dat zijn de mooiste potjes.”

Volle kantine
De overstap naar het zaterdagvoetbal vindt Van Velzen een goede zaak. “Vooral omdat het beter is voor de club. De kantine op zaterdagmiddag vol, na de wedstrijden van de vijf seniorenelftallen. En we hadden dan gehoopt op een aantal derby’s, waar we rondom een feestavond konden organiseren.”

Maar ook de doorstroming vanuit de jeugd naar de senioren noemt hij als reden: “Voor hen is het nu makkelijker om aan te sluiten na hun eigen wedstrijd. Heel veel gaan op zaterdag graag op stap, om vervolgens op zondag een dag voor zichzelf te hebben voordat de werkweek weer begint. Ik merk aan mezelf dat ik dat ook best prettig vind. Al maakte het mij op voorhand niet zoveel uit om op zaterdag of zondag te spelen. De avond voor de wedstrijd houd ik daar toch altijd rekening mee. Of dat nou op vrijdag- of op zaterdagavond is.”

Hopelijk kampioenschap
De aanvallende middenvelder zegt op zijn minst voor promotie te gaan. “En hopelijk het kampioenschap. Alleen heb ik echt totaal geen weet van de teams in onze competitie, waar nog nooit tegen hebben gespeeld. We zijn dus vooral heel benieuwd.”

Maar eerst dus nog de beker, waarin Jan van Arckel vorige week (al was het spel erg matig) begon met een 0-3 overwinning tegen Well. Volgende week wacht GVV’63, maar eerst komt morgen Kerkwijk op bezoek. “Wordt een mooi feestje. Er is een overvol programma, met een heleboel thuiswedstrijden en daarna een feestavond ter ere van het 90 jarig bestaan.”

Foto: Gerald van Zanten