Midweekoverzicht: tikkies voor BVV en CHC

DEN BOSCH – Tussen de volle voetbalweekenden door werden er ook deze midweek weer verschillende wedstrijden afgewerkt op sportparken in de regio. Zes oefenduels en twee bekerwedstrijden om precies te zijn.

Dinsdag oefende FC Den Bosch tegen Jong FC Utrecht. In de Domstad won Den Bosch dankzij doelpunten van Sebastiaan van Bakel, Ryan Leijten en Remy Akanni met 1-3. Toen wij in de avond het net ophaalden, regende het afgelastingen van vriendschappelijke duels, maar gelukkig gingen er twee wél door. Allereerst SVSSS tegen Nemelaer, wat in 3-3 eindigde (Jasper van Venrooij (2) en Geert van de Ven) en SCG’18 gaf het na een goede eerste helft na rust weg tegen Boekel Sport: 3-1 (doelpunt Ozhan van Osch).

Uitgestelde bekerduels
Op donderdag twee uitgestelde bekerwedstrijden: EVVC won in Nijnsel met 1-2 (Max van Wanrooij en een schitterende van good old Gerwin van den Boom), WEC versloeg SV Olland – de ploeg waar Vughtenaar Remco Kivit debuteert als hoofdtrainer – met 2-5.

Er waren ook nog vier oefenduels. Te beginnen met CHC – Alem, wat verrassend door de derdeklasser werd gewonnen. Hoewel gevestigde namen als Kevin Brands, René Geerts, Nick Heikens, Wesley Meeuwsen, Ronnie Stam en Jasper Waalkens gewoon in de basis stonden, keken de Bosschenaren halverwege al tegen een 1-3 achterstand aan. Uiteindelijk won Alem knap met 2-5, door goals van Mats Steenbekkers (2), Hans van den Boogaard, Mart van Boxtel en John Bakker. Meeuwsen en Parfait Luwawa scoorden namens CHC.

Verrassende winnaar nederlaagtoernooi
Eveneens een verrassend resultaat bij BVV, wat met 0-4 ten onder ging tegen het tweede elftal van Nivo Sparta. Gianni Romano, routinier Björn Jongste, Mitchell Heesbeen en Piet Damen zorgden voor de verrassende winst van het Bossche nederlaagtoernooi door de Bommelnaren. DBN’22 won ook al met 4-0, van DESO door doelpunten van Giovanni Librizzi, Raymond Swiggers, Sherif Bouselham en een e.d. van de Ossenaren.

Tot slot speelde Zwaluw VFC een ingelaste oefenpot tegen RKDVC. De ploeg uit Drunen weerde zich kranig en kwam twee keer tot scoren via Simon van der Werff, maar Zwaluw won met 4-2 (Martin de Laat, Steffan Moes, Stefan Bezem en Quinten Vorstenbosch).

Foto: Gerald van Zanten