Elf vragen aan… Nick Pijnenburg

VLIJMEN – Na een seizoen of vijf bij FC Den Bosch in de jeugdopleiding te hebben gespeeld, keerde Nick Pijnenburg vier jaar geleden terug bij Vlijmense Boys. Nu vond hij het tijd voor iets nieuws. Sinds kort verdedigt de aanvaller daarom het shirt van zaterdag derdeklasser Sparta’30 uit Andel, waar Bosschenaar Peter Burg de scepter zwaait.

 • Naam: Nick Pijnenburg.
 • Geboren: 8 februari 1999.
 • Club(s): Vlijmense Boys, FC Den Bosch, weer Vlijmen en nu Sparta’30.
 • Positie: Spits, maar ik kan ook laatste man spelen.
 • Dagelijks leven: Ik woon in Vlijmen, ben kraanmachinist bij Van Doorn Infra in Schijndel en m’n hobby’s zijn voetballen en vissen.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben fysiek sterk, snel, heb een goed schot en moet het hebben van mijn inzet. Zwak is bij mij vooral het technische gedeelte.
 2. Kunst- of natuurgras: Niks gaat boven een goede grasmat, vind ik. Bij Sparta’30 hebben ze zowel kunst- als natuurgras, maar als ik moet kiezen wordt het natuurgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Dat maakt me niet uit, als ze maar goed zitten.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Afgelopen seizoen hadden we bij Vlijmen nieuwe tenues. Dat waren wel de mooisten die we in alle jaren hebben gehad. Maar ook die van Sparta’30 zijn niet verkeerd. Verder kies ik het sportpark van Vlijmen, met de mooie kantine en het hoofdveld.
 5. Mooiste voetbalmoment: Mijn goal van afgelopen seizoen tegen DBN’22. Een verre volley die goed binnen viel.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De 4-0 nederlaag die we anderhalf jaar geleden leden bij Nieuwkuijk. Na een uitstekend seizoen verspeelden we toen het kampioenschap.
 7. Opvallendste teamgenoot: Dat was afgelopen seizoen toch wel Coentje Burg. Er zijn door hem heel wat grappen uitgehaald. Als de scheids binnen kwam, wist hij bijvoorbeeld altijd wel een grap te maken. Of met onze verzorger John, die had het ook vaak te verduren. We hielden sowieso regelmatig wel iemand voor de gek.
 8. Voetbalhumor: Peti (Lutgens, red.) heeft tijdens de training een keer al onze onderbroeken verwisseld, waardoor iedereen met een andere naar huis ging.
 9. Wat wil je nog bereiken: Dat ik fit blijf en een meerwaarde kan zijn voor de club waarvoor ik speel. Ik ben vertrokken bij Vlijmen omdat ik een keer wat nieuws wilde proberen. Vanwege de overstap naar het zaterdagvoetbal start Vlijmen in de 4e klasse, terwijl Sparta’30 in de 3e klasse zaterdag speelt. Leek mij wel een mooie uitdaging om dat te proberen.
 10. Beste speler uit de regio: Lastige vraag… Er zijn meerde spelers die genoeg kwaliteiten hebben, maar ik vind dat de jongere jongens die afgelopen seizoen bij Vlijmen bij het eerste zijn aangesloten zich goed ontwikkeld hebben.
 11. Opvallendste regioclub: Nieuwkuijk heeft het zeer goed gedaan afgelopen jaar.
Foto’s: Gerald van Zanten | Arjan van Dongen