Weekendoverzicht: beste van het dorp

DEN BOSCH – OJC wéér 2-2 na hectische slotfase, Nemelaer wint voor het eerst, Avanti’31 blijft de beste van Schijndel en meerdere regioploegen (bijna) zeker van de tweede ronde. Daar zijn we weer met het weekendoverzicht.

Vrijdagavond won ZVS/Bodemflex haar eerste competitiewedstrijd van ZVV Ede 2. Door doelpunten van Daan van Dinten, Sjoerd van Lokven, Boyd van Dijk, Jim Mutsaars en doelman Dennis Kapteijns (!) werd het 3-5. DZV/Van de Biggelaar verloor in de beker met 6-8 van RKTVC.

Op zaterdag ging FC Den Bosch onderuit in Leeuwarden. Rik Mulders strafte een fout van de Bossche doelman van Cambuur (Yanick van Osch) af, maar het werd 3-1. OJC Rosmalen heeft inmiddels een abonnement genomen op de uitslag 2-2. Voor het derde weekend op rij stond deze score uiteindelijk op het bord. Daar was wel een knotsgekke slotfase voor nodig. Mouad Hassan zette OJC vroeg op voorsprong, UNA kwam na lang aandringen langszij en maakte in de 94e minuut zelfs de 1-2, maar twee minuten later kopte Tom Pijnenburg de 2-2 binnen.

Jubileumfeest
In de beker verloor Nivo Sparta met 1-0 van Almkerk, BLC greep mis tegen BES/De Valk (3-2, goals van Max Opsteeg en Bilal Alla) en het zaterdagteam van DBN’22 verloor met 8-2 van Rood Wit Veldhoven. Hier waren Dennis Keurentjens en Lorenzo van den Wildenberg de doelpuntenmakers. Jan van Arckel won opnieuw met 3-0, nu van Kerkwijk. Luud Munsters, Nick van Velzen en Ad van der Schans luisterden het aansluitede jubileumfeest op. Vlijmense Boys verloor in Raamsdonksveer met 3-0 van RFC en de derby Boc – ODC eindigde onbeslist: 1-1 door David Iwuchuckwu en Lennart Sannen.


Eerste zege ooit

Zondag was de blijdschap groot bij Nemelaer. Tegen Wittenhorst werd de eerste zege ooit in de 4e divisie geboekt. Het werd door doelpunten van Luuk Vermeer, Pieter en Nick Vugts 3-2.

De bekerduels leverden misschien minder doelpunten en spektakel op, maar een aantal regioclubs is wel al (bijna) zeker van de tweede ronde. Zwaluw VFC bijvoorbeeld, dat in de 1e/2e klasse-groep met 1-5 won van FC Engelen. Uitgerekend Quinten Vorstenbosch scoorde twee keer tegen z’n oude club. Ook Martin de Laat maakte er twee en Tommy Kreté scoorde eveneens.

Beste van Schijndel
Emplina verloor met 2-1 van Uno Animo (Martijn de Wildt), CHC speelde bij Geldrop met 3-3 gelijk (Wesley Meeuwsen (2) en Walid Johri) en Avanti’31 blijft voorlopig de beste van Schijndel. Na de overtuigende winst tijdens het Grard de Wit-toernooi won het ook op het Zuideinderpark met 1-4 van Schijndel. Roel Kappen (2), Davey van Bokhoven en Jip Schippers scoorden, Brent Blummel deed dat voor de thuisploeg.

Nieuwkuijk heerst
In de Heusdense poule was Nieuwkuijk weer ruim te sterk, en wel voor Haarsteeg. Door doelpunten van John van Dommelen (3) en Brent de Wijs werd het liefst 4-0. Elshout won in de andere wedstrijd met 4-1 van HHC’09, waardoor Nieuwkuijk en Elshout volgende week gaan uitmaken wie er doorgaat naar de tweede ronde. SCG’18 won met 2-0 van buurman Den Dungen en in de andere wedstrijd versloeg BMC Wilhelmina met 2-1.

De Rosmalense/Vughtse poule lijkt vooralsnog een prooi voor Helvoirt, wat na Real Lunet ook duidelijk te sterk was voor Maliskamp. Door doelpunten van Rico de Laat, Jeroen de Bever, Max Meijer en Marcus Smarius namens Helvoirt en Sem Roelants namens Maliskamp werd het 1-4. Real Lunet won het andere duel met 3-1 van RKKSV. Imad Hamria zette de thuisploeg op voorsprong, Guillermo le Couvreur maakte er 2 en 3-0 van en Job van der Plas bepaalde de eindstand op 3-1. Real speelde de laatste twintig minuten met een man minder, na rood voor Enes Sonay.

Na rust ten onder
Hedel won in de Maasdrielse poule, dankzij Bas van Ruijmbeke, Younes Hadouir, Alex Huijps en Polle van Till, met 1-4 van RKVSC. Johnny de Nies had de Velddrielnaren, die voor rust beter waren, nog wel op voorsprong gezet. DSC won in de andere poulewedstrijd met 5-0 van DSS’14 (Wessel Theuwis, Roy van Beurden (2), Tim Coset en Gerd-Jan Hooijmans).

In eigen huis had DBN’22 weinig moeite met Teisterbanders: 4-1 door Kay Huijgens, Jordy Gutte en twee van Bas Zeelst. De andere poulewedstrijd werd een prooi voor SCZ, wat BVV op De Vliert met 0-1 klopte.

Derbywinst
RKDVC won de derby tegen FC Drunen, maar pas na 70 minuten nam het afstand: 4-2. Jasper Liefting, Simon van der Werff, Gok Deniz Yazici en Colin Smits scoorden voor de blauwen, Sinan Alkan en Soufiane Bakkali voor de rode Drunense club.

EVVC boekte tegen Vorstenbossche Boys haar tweede bekerzege in drie dagen. Nu werd het 5-1 door drie goals van Rob v Dijk en eentje van Gerwin van den Boom en Edgar Glaudemans. Nooit Gedacht kwam niet verder dan 2-2 tegen Nijnsel (Levi Schuurmans en John Pennings).

Nulandia en Irene wonnen hun duel allebei met 6-0. Nulandia deed dat tegen VITA, dankzij Luuk van der Doelen (3), Teun van der Donk (2) en Sam Lemstra. Irene versloeg WHV. Alem won het ‘verplichte nummertje’ in en tegen Wadenoijen met 0-3. Mart van Boxtel verzorgde de gehele Alemse productie. Tot slot verloor Essche Boys met 1-4 van SBC, WEC won met 5-2 van SV De Braak en DVG versloeg Olland met 4-1.

Laatste poulewedstrijden
Volgende week de laatste poulewedstrijden en dan weten we wie Nemelaer gaat vergezellen in de volgende ronde. We hebben ook dan weer een heerlijk programma met onder meer Nivo Sparta – Roda Boys, BLC – DBN’22 zaterdag, BVV – DBN’22, Wilhelmina – Den Dungen, RKVSC – DSC, Nooit Gedacht – EVVC, Real Lunet – Maliskamp, RKKSV – Helvoirt, BMC – SCG’18 en Boxtel – LSV.

zondag 10 september
4eD:   Nemelaer – Wittenhorst  3-2
be:   Uno Animo – Emplina   2-1
be:   Geldrop – CHC   3-3
be:   FC Engelen – Zwaluw VFC   1-5
be:   Schijndel – Avanti’31   1-4

be:   Wadenoijen – Alem   0-3
be:   DBN’22 – Teisterbanders   4-1
be:   DSC – DSS’14   5-0
be:   EVVC – Vorstenb. Boys   5-1
be:   Nieuwkuijk – Haarsteeg   4-0
be:   Maliskamp – Helvoirt   1-4
be:   Nooit Gedacht – Nijnsel   2-2
be:   Nulandia – VITA   6-0
be:   Real Lunet – RKKSV   3-1
be:   RKDVC – FC Drunen   4-2
be:   SCG’18 – Den Dungen   2-0
be:   BMC – Wilhelmina   2-1
be:   BVV – SCZ   0-1
be:   Essche Boys – SBC   1-4
be:   RKVSC – Hedel   1-4
be:   WEC – SV De Braak   5-2
be:   Irene – WHV   6-0
be:   DVG – Olland   4-1

zaterdag 9 september
KKD:  Cambuur – FC Den Bosch   3-1
3eD:  OJC Rosmalen – UNA   2-2
be:   Almkerk – Nivo Sparta   1-0
be:   BES – BLC   3-2
be:   Rood Wit Veld. zat – DBN’22   8-2
be:   Jan van Arckel – Kerkwijk   3-0
be:   RFC – Vlijmense Boys   3-0
be:   Boxtel – ODC   1-1

vrijdag 8 september
1eD:   ZVV Ede 2 – ZVS/Bodemflex   3-5
be:   Biggelaar – RKTVC   6-8

Foto’s: Thijs Meeuwsen | Petra vd Bogaard