Voetbalveteraan valt al bijna neer

DEN BOSCH – Op zijn taart staan vandaag 37 kaarsjes. Wesley Meeuwsen mag zich inmiddels een heuse voetbalveteraan noemen. Maar ook een liefhebber, eentje die doorgaat tot het écht niet meer gaat.

In de zomermaanden vreesde Meeuwsen een beetje voor een ongepland einde van zijn carrière. “Al vanaf april, mei heb ik last van mijn knie, de meniscus is kapot. Ik heb het opgetraind, maar mijn knieën zijn er denk ik wel klaar mee. Ik geef alleen niet op. Stoppen met voetballen, ik wil er nog niet aan denken.”

Zo goed en kwaad als het gaat, speelt de topschutter van weleer momenteel zijn wedstrijden bij CHC. “De dag na een wedstrijd kom ik moeizaam vooruit, maar daarna gaat het weer wat beter”, zegt hij met een grijns op zijn gezicht. “Het lijkt erop dat het niet veel beter gaat worden, dus dit seizoen wil ik gewoon nog zoveel mogelijk spelen waar kan en dan is het mooi geweest.”

Erbij neervallen
Bij CHC is hij gestart met een nieuwe selectie en nieuwe trainer. “We lijken een stabiele groep te hebben”, zegt Meeuwsen. “Veel voetbal en ervaring, met jonge gretige mensen er omheen. Het is lastig in te schatten wat het dit jaar kan worden, omdat er veel nieuwe ploegen bij zijn gekomen in de competitie, die wij niet kennen. Maar dat kan ook juist een voordeel zijn natuurlijk.”

Wat het ook wordt, het kaarsje is toch echt langzaam aan het doven voor de voormalig spits van OJC, JVC Cuijk en De Treffers. “Of ik doorga tot ik er bij neerval? Dat is al bijna het geval… Ik verwacht dat dit mijn laatste jaar is. Hopelijk kan ik nog zoveel mogelijk meedoen en dan hoop ik daarna op een mooie laatste afscheidswedstrijd, met veel publiek en een leuke avond.”

Foto: Gerald van Zanten