Tim Bissels verwacht vuurwerk

GEFFEN – Op de derby tegen EVVC zit altijd veel spanning, maar komende zondag misschien nog net een beetje meer. Nooit Gedacht moet immers winnen om verder te gaan in de beker, terwijl voor de Vinkelnaren een gelijkspel voldoende is. Tim Bissels verwacht vuurwerk.

Bissels (22) woont al zijn hele leven in Geffen en voetbalt al vanaf z’n vijfde in het shirt van Nooit Gedacht. Sinds een kleine vijf seizoenen in het eerste elftal. “Samen met mijn broer Ken, dat is toch wel een van de leukere dingen. Al kunnen we ook wel kritisch zijn op elkaar”, lacht hij. “Maar we kunnen gelukkig veel van elkaar hebben.”

Goals vanzelf komen
Ken is een nummer 8 of nummer 6, Tim speelt op 10 of een van de posities voorin. Hij moet dus onder meer zorgen voor de goals, maar die bleven in de eerste weken van het seizoen uit. “We hebben wel goed gevoetbald en in ieder geval genoeg kansen gecreëerd, alleen viel de bal er in de oefenwedstrijden vaak net niet in. Gelukkig lukt dat in de beker vooralsnog beter, al hadden we tegen Nijnsel vaker moeten scoren. Maar als we zo door blijven gaan met het creëeren van de kansen, dan gaan de goals vanzelf komen.”

Hopelijk voor Bissels is dat zondag al het geval, als buurman EVVC naar sportpark De Biescamp komt. “Dan gaan we er zeker voor. Kijkend naar vorig seizoen, toen we twee keer gelijkspeelden tegen ze, verwacht ik weer een echte derby met heel veel strijd. We hebben een goede voorbereiding gedraaid, maar moeten onszelf wel eerder en vaker belonen.”

Foto: Gerald van Zanten