Bijna weekend: wie bekeren verder?

DEN BOSCH – De laatste speelronde in de groepsfase van de districtsbeker staat voor de boeg. Wat zijn de kansen voor onze regioploegen? Nemelaer stroomt, als 4e divisionist, in in de tweede ronde. Maar wie voegen zich daar allemaal bij? We zetten alle mogelijkheden op een rij.

In de poules van de eerste- en tweedeklassers gaan de nummers 1 en 2 door, bij de clubs uit de 3e t/m 5e klasse plaatst enkel de poulewinnaar zich voor de volgende ronde. Nivo Sparta had vooraf dus vijftig procent kans. Het won tot nu toe van De Zwerver en verloor van Almkerk, terwijl tegenstander Roda Boys wel al twee keer won en zaterdag in de derby genoeg heeft aan een gelijkspel (en mogelijk zelfs een kleine nederlaag). Nivo is bij winst ook zeker geplaatst.


Waar Emplina na twee nederlagen al is uitgeschakeld, is Zwaluw VFC na één duel juist al zeker van de tweede ronde. Er zitten immers maar drie clubs in de poule en FC Engelen verloor al twee keer. CHC (4 punten) gaat op bezoek bij het al uitgeschakelde FC Eindhoven en strijdt met Geldrop (ook 4 punten) en VOAB (3 punten) om de twee plekken. Avanti’31 is al door, Schijndel juist uitgeschakeld.

Goede papieren
BLC en het zaterdagteam van DBN’22 treffen elkaar morgen op De Meerendonk, maar alleen BLC heeft nog een kleine kans op de volgende ronde. Jan van Arckel, dat 6 punten pakte, heeft wel goede papieren. Het treft in eigen huis GVV’63, dat op 4 punten staat. Hier wordt dus rechtstreeks bepaald wie er naar de tweede ronde gaat. Ook voor Vlijmense Boys is er nog een kansje. Het moet uit tegen NOAD’32 (ruim) winnen en dan maar hopen dat RFC verliest van GDC.

SCG’18 heeft na de zege op Den Dungen een goede uitgangspositie voor de tweede ronde. BMC, hun tegenstander van zondag, lijkt net als Wilhelmina uitgeschakeld. Hedel is in een andere poule koploper met 6 punten, maar het doelsaldo zou daar zomaar de doorslag kunnen geven. Winst op het al uitgeschakelde DSS’14 is voldoende, maar struikelt Hedel, dan maakt de winnaar van de derby tussen RKVSC en DSC nog kans.


Vroegtijdig eruit

LSV en Boxtel zijn uitgeschakeld, maar ODC speelt thuis tegen Spoordonkse Boys en is bij winst zeker van de tweede ronde. Ook Haarsteeg ligt er al vroegtijdig uit. In een rechtstreeks duel met Elshout bepaalt Nieuwkuijk in die poule wie er door mag. Helvoirt (op bezoek bij RKKSV) is zo goed als zeker van poulewinst, maar ook Real Lunet (thuis tegen Maliskamp) maakt officieel nog kans.

Met Nooit Gedacht tegen EVVC, WEC tegen DVG en Boskant tegen Irene zijn er nog drie wedstrijden waarin rechtstreeks wordt bepaald wie er doorgaat. EVVC, WEC en Irene hebben allen aan een gelijkspel genoeg. Alem heeft na twee zeges de tweede ronde ook zo goed als binnen. Alleen bij een nederlaag met 4 doelpunten verschil of meer tegen HRC’14 gaat de ploeg uit Hurwenen-Rossum nog door. Bij elk ander resultaat geldt dat voor Alem.

Klein kansje
Na twee dikke zeges is DBN’22 ook zo goed als zeker van doorbekeren. Tegenstander BVV is juist al uitgeschakeld. Alleen SCZ kan DBN nog wippen, maar het verschil is liefst 18 doelpunten. Nulandia heeft slechts drie goals voorsprong op Margriet, maar ook HVCH 2 heeft nog een klein kansje als het zondag wint in Nuland. Voor RKDVC is een punt, uit tegen VCB, genoeg. FC Drunen en Essche Boys zijn reeds uitgeschakeld.

Naast het bekergeweld dit weekend ook nog vier competitiewedstrijden: ZVS ontvangt vanavond Fermonia Boys en DZV/Van de Biggelaar speelt in het Rodenborch College tegen Bergen op Zoom. OJC Rosmalen gaat morgen naar Woerden voor het treffen met Sportlust’46 en Nemelaer reist zondag af naar UDI’19.


WEEKENDPROGRAMMA

vrijdag 15 september
1eD:   FC Den Bosch – MVV  
1eD:   ZVS/Bodemflex – Fermonia Boys  
Top:   Biggelaar – B.O.Z.  

zaterdag 16 september
3eD:  Sportlust’46 – OJC Rosmalen  
be:   Nivo Sparta – Roda Boys  
be:   BLC – DBN’22 zat.  
be:   Jan van Arckel – GVV’63  
be:   NOAD’32 – Vlijmense Boys  
be:   Kerkwijk – Well  

zondag 17 september
4eD:   UDI’19 – Nemelaer  
be:   Emplina – Hilvaria  
be:   FC Eindhoven/AV – CHC  
be:   Zwaluw VFC – Brabantia  
be:   Someren – Avanti’31  
be:   Venlosche Boys – Schijndel  

be:   Alem – HRC’14  
be:   BVV – DBN’22  
be:   Wilhelmina – Den Dungen  
be:   RKVSC – DSC  
be:   Nooit Gedacht – EVVC  
be:   Haarsteeg – HHC’09  
be:   RKKSV – Helvoirt  
be:   Nieuwkuijk – SC Elshout  
be:   Nulandia – HVCH 2  
be:   Real Lunet – Maliskamp  
be:   VCB – RKDVC  
be:   BMC – SCG’18  
be:   Essche Boys – Wilh. Boys 2  
be:   ODC – Spoordonkse Boys  
be:   WEC – DVG  
be:   Hedel – DSS’14  
be:   Boxtel – LSV  
be:   Boskant – Irene

Foto’s: Gerald van Zanten | Piet van Vorstenbosch | Bente van Tooren