Elf vragen aan… Robbie Roelofs

BOXTEL – Al jarenlang behoort Robbie Roelofs (28) tot de selectie van ODC. Hij moest in zijn beginjaren een aantal externe keepers voor laten gaan, maar de laatste seizoenen is de gymdocent de vaste keus onder de lat.

 • Naam: Robbie Roelofs.
 • Geboren: 7 oktober 1994 in Veghel.
 • Club(s): ODC, sinds 2013.
 • Positie: Doelman.
 • Dagelijks leven: Ik woon in Tilburg, bij mijn vriendin. Dicht bij mijn werk, het 2College Cobbenhagenlyceum waar ik werk als docent lichamelijk opvoeding. In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets en mountainbike, of maak ik een hike in de natuur.
 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk zijn mijn reactievermogen en onverschrokkenheid om een duel aan te gaan. Mijn zwakste punt is hoge ballen van de zijkant of uit standaardsituaties.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik speel het liefst op een strakke natuurgrasmat. Vooral als het regent gaat er niets boven het duiken en glijden en vol modder van het veld afkomen. Wij spelen onze wedstrijden op kunstgras en dat vind ik ook prima. Ons veld vind ik zelfs een van de beste velden uit de regio om op te spelen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte Adidas Kaiser 5. Vind ik voor voetbalschoenen simpelweg het mooiste en het ziet er altijd strak uit onder een tenue.
 4. Mooiste tenue en sportpark: De donkere kleur, in combinatie met de banen in het midden, van Trinitas zien er strak uit. Het mooiste sportpark vind ik toch echt wel Molenwijk van ODC. In het park, omringd door bomen en met tribunes aan weerskanten van het veld. Echt het gevoel van een klein, knus stadion.
 5. Mooiste voetbalmoment: De wedstrijd in de nacompetitie tegen Budel, in seizoen 2021-2022, die uiteindelijk werd beslist op strafschoppen. De sfeer tijdens de strafschoppenserie en de ontlading van alles en iedereen na het pakken van de beslissende strafschop zal ik niet snel vergeten.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De degradatie naar de 4e klasse afgelopen seizoen. Daar wil ik het liever niet meer over hebben.
 7. Opvallendste teamgenoot: De teammanager van ODC, Henri van Esch, is voor mij de opvallendste persoon in de selectie. Al meer dan 25 jaar zorgt Henri ervoor dat de zaken voor de spelers en trainer tot in de puntjes geregeld zijn. Van het klaarleggen van de shirts in de kleedkamer, het bijhouden van de gespeelde minuten, tot de verkiezing van speler van het seizoen. Een echt boegbeeld van de club!
 8. Voetbalhumor: Een uitspraak van onze trainer Piet Drijvers is afgelopen jaar regelmatig de revue gepasseerd. “Je moet zorgen dat je niet de 0-2 tegen krijgt, anders kun je zelf de 1-1 niet meer maken.” Het leidde in eerste instantie tot een aantal verbaasde blikken.
 9. Wat wil je nog bereiken: Met ODC terug promoveren naar de 3e klasse, via de nacompetitie of met een kampioenschap.
 10. Beste speler uit de regio: Roel Kappen, van Avanti’31, is voor mij een van de gevaarlijkste spelers. Twee seizoenen geleden maakte ie een fantastisch doelpunt tegen ons.
 11. Opvallendste regioclub: FC Engelen. Een tegenstander waar wij afgelopen seizoen zelf twee keer van wisten te winnen, maar die via de nacompetitie alsnog promomotie naar de 2e klasse wist af te dwingen.
Foto: Nerissa Seebregts-Thiel