Weekendoverzicht: 16 regioclubs door

DEN BOSCH – Het was het weekend van de laatste groepswedstrijden in de districtsbeker. Welke regioploegen zien we midden oktober terug in de tweede ronde? In een aantal poules was dat vrij duidelijk, bij een andere was het nog even zweten en bij sommigen werd het op één doelpunt beslist.

Donderdag waren er eerste nog twee oefenduels: EVVC won dankzij Nard Steenbergen en Luuk Verbij met 2-1 van Alem, waarvoor Jens Steenbekkers scoorde, en Maliskamp – Avesteyn werd bij een 1-2 stand gestaakt vanwege de blessure van Ravi van Schijndel.

Drie keer gestaakt
Het was vrijdagavond eindelijk weer eens feest in De Vliert, waar FC Den Bosch met 3-2 won van MVV. Kacper Kostorz (2) en Jaron Vicario scoorden in het duel dat wel drie keer werd gestaakt wegens een plastic bekertje binnen de lijnen. In de zaal verloor ZVS/Bodemflex juist met 2-3 van Fermonia Boys (twee keer Kenneth van de Wiel) en DZV/Van de Biggelaar kende een prima competitiestart: 8-3 zege op Bergen op Zoom, dankzij goals van o.a. Rick Wels, Bram van der Putten (ieder 2) en Martie Aarts.

OJC Rosmalen verloor zaterdagmiddag (!) met 4-2 bij het Woerdense Sportlust’46. Job Villevoye en Daan van Tooren bogen een 1-0 achterstand om, maar in de tweede helft moesten de bezoekers zich toch gewonnen geven. Nemelaer maakte het titelkandidaat UDI’19 een dag later wel lastig, maar niet lastig genoeg. Het verloor met 2-0.

Naast die twee competitieduels werd er afgelopen weekend vooral gebekerd. Bij Nivo Sparta bijvoorbeeld, wat in eigen huis zo ruim mogelijk moest winnen van Roda Boys. De derby eindigde echter in 3-3 (Merlijn Bax, Sky van Dongen en Said Ali Hussein), waardoor Nivo niet maar Roda Boys wel doorgaat.


Zwaarbevochten door

BLC won met 3-1 van het zaterdagteam van DBN’22 (Twan Passon, Max Opsteeg, Thom Smits en Erol Berk Altinok), maar genoeg voor de volgende ronde was dat niet, want BES/De Valk won ook. Jan van Arckel gaat wél door, na een zwaarbevochten 3-2 zege op GVV’63. Bij rust was het nog 0-2, maar Luud Munsters en Bart Goesten (2) schoten de Jantjes naar de volgende ronde. Well verloor in het andere pouleduel met 1-0 van Kerkwijk. Vlijmense Boys is na een 3-2 nederlaag tegen NOAD’32 ook uitgeschakeld. Bjorn van Bijnen en Jerre Geerts scoorden.

Ondanks dikke nederlaag
BMC en SCG’18 werkte in de Gestelse poule al op zaterdag hun onderlinge duel af. SCG had aan een punt genoeg, maar BMC verraste en won met 3-0 door Bram van der Doelen (2) en Randy van Heijnsbergen. Hierdoor had Den Dungen een dag later genoeg aan een zege met twee doelpunten verschil tegen Wilhelmina. Ook die vierdeklasser verraste echter: 5-0 voor Wilhelmina door Soufiane Aamara (2), Jeroen de Jong, Sander Willems en Fons Bosman. Ondanks de dikke nederlaag is SCG daardoor alsnog door.


Hedel geeft het weg

Ook in de ‘Maasdrielse’ poule was er een onverwachte ontknoping. Dankzij Roel Bruijgom en Younes Hadouir stond Hedel tegen DSS’14 op een 2-0 voorsprong en met 9 punten leek er voor de nieuwe club van trainer Fatah Hadouir geen vuiltje aan de lucht. Totdat DSS, wat eerder twee keer kansloos had verloren, ineens veerkracht toonde en alsnog met 2-4 won.

Hierdoor kon zowel RKVSC als DSC nog naar de tweede ronde. Het werd uiteindelijk DSC, wat in Velddriel met 2-3 won, onder meer door twee goals van Velddrielnaar (!) Roy van Beurden. Ook Gerd-Jan Hooijmans scoorde namens DSC. Voor RKVSC deden dat Chamel Ramadan en Cas Lobregt.


Zure uitschakeling

Nooit Gedacht won de directe confrontatie met EVVC met 3-0 (Ken Bissels, Bob van Iersel en Wouter Bijveld) en voor Nulandia volgde een zure uitschakeling. Het won door Tom van der Ven en een eigen doelpunt met 2-0 van HVCH 2, waardoor Margriet met 5 goals verschil moest winnen van VITA. Het werd zelfs 1-7, waardoor Nulandia één doelpunt tekort komt.

Ook ODC maakte het lang spannend, maar mede dankzij twee treffers van Ayoub Omair won het met 3-2 van Spoordonkse Boys en daarmee plaatste het zich. Lennart Sannen tekende voor het andere doelpunt. Boxtel bleef tegen LSV steken op 1-1 (Sven van Heesch).

Geen genade in ‘finale’
In de Heusdense poule ging het tussen Nieuwkuijk en Elshout, maar in die ‘finale’ kende de thuisploeg geen genade: 8-0 door Brent de Wijs (3), Rick van Buul (2), Jorg Toebak, Miquel de Wijs en Dorus Elshout. Ook voor het al uitgeschakelde Haarsteeg een achttal doelpunten. HHC’09 werd met een 8-1 nederlaag naar huis gestuurd (Robin van Esch (3), Lex Buijs (2), Rens van Mourik, Ralph Tooren en Koen Sleutjens).

CHC won bij de amateurs van FC Eindhoven met 2-4 en plaatste zich eveneens. Wesley Meeuwsen (2), Parfait Luwawa en Ayoub Bakkali kwamen tot scoren. Zwaluw VFC en Avanti’31 waren al geplaatst en hun 3-1 en 4-1 nederlagen tegen respectievelijk Brabantia en Someren waren dus slechts voor de statistieken. Martin de Laat scoorde voor Zwaluw, Teun Kuijpers namens Avanti.

Drie keer winst
Helvoirt was al nagenoeg zeker van de tweede ronde, maar overtuigde door ook de derde poulewedstrijd (met 0-2) te winnen van RKKSV (Menno van Hattum en Jeroen de Bever). Real Lunet – Maliskamp eindigde doelpuntloos.

Ook RKDVC, Alem en DBN’22 waren al zo goed als veilig en zorgden ervoor dat ze definitief doorbekeren. De Drunenaren kenden geen problemen bij VCB (1-6 door Kyan Cordes (3), Roy Lamers, Sam Pieterse en Ingmar Voorhaar), Alem won met 3-0 van HRC’14 (Tjeerd Bron, Mart van Boxtel en Mats Steenbekkers) en ook DBN gaat ondanks de 2-2 tegen BVV (Sherif Bouselham en een eigen doelpunt) overtuigend door. Mo Majiti en Dylano van Boxtel scoorden namens BVV, Kay Huijgens miste een strafschop tegen de goed keepende Coen Burg.

Emplina en Essche Boys waren al uitgeschakeld, maar wonnen nog wel hun laatste pouleduel. Empel met 2-1 van Hilvaria (Olav van Boxtel en Teun de Bresser) en Esch met 5-0 van het tweede elftal van Wilhelmina Boys. WEC en Irene melden zich wel in ronde twee, na zeges op respectievelijk DVG (4-1) en Boskant (1-3). Schijndel verliet de bekerstrijd roemloos. Het verloor ook bij Venlosche Boys, met 3-1. Doelpuntenmaker was Stijn van Liempd.


16 regioclubs door

Uiteindelijk tellen we 16 regioploegen in de tweede ronde van de districtsbeker. Jan van Arckel, CHC, Zwaluw VFC, Alem, DBN’22, SCG’18, DSC, Nieuwkuijk, Helvoirt, RKDVC, ODC, Avanti’31, Nooit Gedacht, WEC, Irene en . OJC Rosmalen kan zich aanstaande woensdag voor de derde ronde van de landelijke KNVB beker plaatsen, wanneer het wint bij CSV Apeldoorn.

Volgende week gaat het dan echt beginnen; de eerste competitieronde in de 1e tot en met 5e klasse. Met onder meer Helvoirt tegen RKDVC en Nieuwkuijk tegen DBN’22 staan dan clubs tegenover elkaar die in de voorbereiding al de nodige indruk maakten én productief waren.

Foto’s: Gerald van Zanten | Thijs Meeuwsen | Gerrit vd Bogaard