Een 15-jarige debutant bij CHC

DEN BOSCH – Bij CHC was het afgelopen zomer weer een komen en gaan van eerste elftalspelers. Kevin Brands en René Geerts kwamen van OJC Rosmalen, Jasper Waalkens van Gemert en zelfs oud-prof Ronnie Stam sloot onlangs aan. Maar het is niet allemaal geroutineerd en komt niet alléén van ver, wat bij de Concordia-Hertogstad-Combinatie in het vlaggenschip voetbalt.

Reda Ahammar, aanvoerder van het oudste jeugdteam van de Bossche tweedeklasser, maakte zondag namelijk zijn debuut. Een dag eerder nam John Huisman hoogstpersoonlijk een kijkje bij de verrichtingen van de Bossche JO15-1. “Daar viel Reda mij op”, aldus de hoofdtrainer van CHC.

Vijf keer scoren
Hij zag de uitblinker vijf keer scoren tegen hekkensluiter BLC JO15-3 en besloot hem uit te nodigen voor de bekerwedstrijd van het eerste. Waar het CHC-talent normaal op zaterdag, in de 4e klasse, tegenstanders als Blauw Geel’38 JO15-7 en Zwaluw VFC JO15-4 treft, stond hij gisteren dus de laatste tien minuten binnen de lijnen tegen de ambitieuze amateurtak van FC Eindhoven.