Weekendoverzicht: afgelast na traumaheli

DEN BOSCH – Makkelijke zeges voor Zwaluw en Hedel, Engelen op het laatste moment afgelast, Nieuwkuijk zonder puntverlies én tegentreffers, en Essche Boys na winst in topper weer koploper. We blikken terug op het afgelopen voetbalweekend in de 073-regio.

Vrijdagavond had FC Den Bosch meer verdiend, maar het verloor (voor 5.000 toeschouwers) wel met 0-1 van het nog ongeslagen FC Eindhoven. DZV/Van de Biggelaar won in de zaal, met een uitblinkende doelman Lenard den Teuling (waarover later meer), met 5-4 van Eteha/Frittella.

Topschutter redt Vlijmen
Iain Brands scoorde zaterdagmiddag weer eens voor Nivo Sparta, maar het verloor met 2-1 bij het Gorinchemse GJS. BLC speelde dankzij Twan Passon met 1-1 gelijk tegen Altena en in de 4e klasse G won Jan van Arckel met 5-2 van FC Tilburg. Na rust (1-1) trapten de Jantjes het gaspedaal in; Bart Goesten (2), Nick van Velzen, Luuk Stupers en Jeroen de Groot scoorden. Bjorn van Bijnen redde Vlijmense Boys in de 93e minuut. De voormalig regiotopscorer schoot in Helmond z’n ploeg voorbij De Braak: 0-1.

De vlag hing er heel anders bij bij het hoogste zaterdagteam van DBN’22. Dat kwam dankzij Daniël Peters nog wel op voorsprong in Borkel en Schaft, maar ging na een rode kaart en het geblesseerd uitvallen van de keeper met liefst 10-1 onderuit tegen BES/De Valk. Well verloor (in 4H), ondanks een goal van Jan Lindhout, met 1-3 van Vuren.

Degradatiekraker gelijk
Door naar de zondag, waarop OJC Rosmalen maar weer eens met 2-2 gelijkspeelde. Voor de vierde keer dit seizoen al stond deze uitslag op het bord. In de degradatiekraker tegen Meerssen scoorden de van OSS’20 overgekomen Tom Pijnenburg en Bob Zonnenberg, maar daar schoten de spartelende Rosmalenaren niet heel veel mee op.

Nemelaer doet het anders. De trots van Haaren boekte de tweede zege op rij in de 4e divisie. Dankzij het duo Joeri Vugts-Luuk Vermeer werd het 2-1 tegen Nuenen, waarmee Nemelaer nu zelfs in het linkerrijtje staat. Emplina won, net als vorig seizoen, met 0-1 bij TSC. Dit keer met Martijn de Wildt als doelpuntenmaker.

Prettige terugreis
Zwaluw VFC beleefde in 2C een prettige terugreis (van 88 kilometer) vanuit Bergen op Zoom. Bij DOSKO werd immers met 0-5 gewonnen, dankzij Martin de Laat (2), Steffan Moes, Mateo Malbasic en Tommy Kreté. FC Engelen tegen JEKA werd afgelast wegens een ongeval waarbij er een traumahelikopter aan te pas moest komen. Het vierde elftal speelde voorafgaand op het hoofdveld en de eerder genoemde Lenard den Teuling kwam in het duel met RKDVC 11 lelijk tot botsing. Dinsdag spelen Engelen en JEKA alsnog, maar wij wensen vooral Lenard veel sterkte toe.

In 2E speelde Schijndel voor de derde keer op rij 1-1, dit keer tegen Prinses Irene. Bart de Wit scoorde in Nistelrode. Roel Kappen was de enige doelpuntenmaker voor Avanti’31, maar dat was genoeg voor drie punten. Hij bezorgde zijn ploeg een 1-0 zege op Rhode.

Alleen koploper
Het eerder deze week nog bewierookte Nieuwkuijk is in de 3e klasse C nu alleen koploper. De ploeg van Ronny Everaerts won ook van EVVC met 1-0 (doelpunt Milan van Esch). De andere club met – tot aan afgelopen weekend – nog een honderd procent score ging met 1-0 onderuit in Nuland; Tom van de Ven was de beul van SCG’18.

 

Eerste balcontact raak
Helvoirt en DSC hielden elkaar op 2-2. Max Meijer tekende voor beide Helvoirt-goals, Roy van Beurden en Tim Coset scoorden voor DSC. Real Lunet wist dankzij twee treffers van Dennis van der Luyt met 2-1 te winnen van Nooit Gedacht, namens wie Sam van Sluit het net vond.

Margriet – Den Dungen eindigde doelpuntloos, terwijl Haarsteeg in Alem met 2-3 won door Dave Treuren (2) en Miska Hol. Mats Steenbekkers (met zijn eerste balcontact na zijn invalbeurt) en Mart van Boxtel scoorde voor Alem, wat op cruciale momenten (in de 2e, 45e en 88e minuut) tegengoals weggaf.

 

Rode lantaarn overgedragen
Na de afstraffing tegen Nieuwkuijk vorige week (0-5) herpakte hekkensluiter RKDVC zich dit weekend. Het won dankzij Thijs Lammers, Daan Lucas en Pim van Hulten overtuigend met 3-0 van DBN’22. Waar Van Hulten raak schoot vanaf elf meter, faalde Bas van Zeelst daar namens DBN in. RKDVC geeft de spreekwoordelijke rode lantaarn over aan Alem, wat nu als enige nog puntloos is in 3C.

 

Toppers in 4D
Zéker niet puntloos is Essche Boys in 4D. Het won de topper tegen DVG met 2-1 dankzij topscorer Lars van Wanrooij (2 goals). Jurre Traa scoorde voor DVG. De andere topper, ODC tegen Wilhelmina, eindigde gelijk door goals van Sjoerd van Lokven en Stef van der Heijden (1-1 dus) en BMC won dankzij twee treffers van Joost Mathijssen met 2-1 van Buren. In Berlicum maakte basisdebutant Jelte van Zoggel (van 2007!) de negentig minuten vol.

2-1 stond ook bij BVV – RKKSV als eindstand op het bord. Voor de Bosschenaren scoorden Hicham Belafik en Erngelo Martha, Jimmy Hogenbosch prikte raak namens de nog puntloze ploeg uit de Kruisstraat. Maliskamp won ook nog geen enkele keer. Het verloor deze zondag (ondanks een goal van Lauran de Bekker) weer, met 1-2 van Elshout.

Zelfde doelpuntenmakers
HRC’14 tegen RKVSC – de clash die eind vorig seizoen de Velddrielnaren nog de titel opleverde én voor een massale knokpartij zorgde – eindigde in 2-2. Opvallend genoeg dezelfde doelpuntenmakers als bij die laatste ontmoeting: Raoel Noijen en verdediger Paolo Figueirdo Barbosa. WEC heeft in 4H nog de honderd procent score. Ook tegen VESTA’19 werd gewonnen: 1-0 door good old Danny Verbakel.

Herstel in 5C
Hedel (5C) herstelde zich bij SCZ van de ‘blamage’ tegen Ophemert. Waar het vorige keer open huis was, werd dit keer juist niks weggegeven; 0-5 dankzij Jaouad Chraou, Roel Bruijgom (allebei 2 keer) en Younes Hadouir. Boxtel (5D) eindigde met negen man in Hulsel en verloor met 3-2 (Hayke van Heesch en Valentijn Waals) en Irene (5F) werd door DESO op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Tot zover het weekendoverzicht van deze week. Volgende week onder meer op het programma: Emplina – WNC, DBN’22 – Jan van Arckel, DSC – Nieuwkuijk, RKKSV – ODC, Wilhelmina – BMC en de derby tussen Boxtel en LSV.

Foto’s: Piet van Boxtel | Annie Sterks | Leo de Bakker