Weekendoverzicht: Velddriel wint bij BVV

DEN BOSCH – Nooit Gedacht kraakt de Nieuwkuijkse code, zevenklapper voor (koploper) Zwaluw VFC in Engelen, de eerste punten voor Alem, de eerste zeges voor Schijndel en DBN’22 zaterdag, en Velddriel wint bij BVV. 073voetbal zet de afgelopen week weer op een rij.

Eerst nog even terug naar vorige week maandag, toen het Rosmalense talent Jesper Uneken bij Jong PSV tegen FC Eindhoven een hoofdrol opeiste. Zijn hattrick was echter niet goed voor winst, want Eindhoven won met 3-4. Een avond later speelde Well haar eerste competitiewedstrijd tegen ASH opnieuw, omdat Kevin Paxton destijds nog geschorst bleek. Werd het eerst nog 1-1, nu verloor Well (hoewel Steven Koningstein scoorde) met 1-2. Ook nog twee oefenduels: Nivo Sparta hield de basis van OJC Rosmalen op 0-0 en Hedel won met 3-1 van BVV (Jaouad Chraou, Jelmer Toonen en Mike van ‘t Zand).

Scorende keeper
Woensdagavond speelde ZVS/Bodemflex met 1-1 gelijk tegen FC Coronaas (Martin de Laat) en vrijdag verloor FC Den Bosch met 5-1 bij FC Dordrecht. In de zaal was er die avond wel (dubbel) succes. FCK/De Hommel won het doelpuntenfestijn tegen HV/Veerhuys met 11-7 (onder meer twee treffers van Bosschenaar Illias El Filali en zelfs eentje van keeper Coen Burg) en DZV/Van de Biggelaar won in Rosmalen met 5-4 van Totelos.

Zo goed als het doordeweeks tegen OJC stond, zo matig was het resultaat zaterdag voor Nivo Sparta. Iain Brands opende de score, maar het ging met 2-1 onderuit tegen Tricht. Jan van Arckel kwam tegen het nog puntloze SV TOP niet verder dan 2-2 (Jeroen de Groot en Niels Oltmans), maar voor het zaterdagteam van DBN’22 was er wél weer eens reden tot juichen. De eerste overwinning van het seizoen was meteen een 6-2 tegen FC Tilburg. Doelpunten: Kenan Ismail en Yassin El Gaoui (ieder 2), Mo Hamria en Lorenzo van den Wildenberg.

OJC hekkensluiter
Vlijmense Boys verloor met 2-0 van koploper BES/De Valk en in de avond ging OJC Rosmalen opnieuw teleurstellend onderuit. Dit keer kwam het Veghelse Blauw Geel’38 op 0-4, waarna invaller Job Villevoye met een knappe kopgoal nog de eer redde: 1-4. OJC is nu hekkensluiter in de derde divisie B.

Een puntje erbij voor de hoogste regioteams op zondag. Nemelaer (4e divisie) kwam bij Unitas’30 niet tot scoren, maar ook de tegenstander deed dat niet: 0-0. Emplina dankte routinier Bas Mol voor een punt in Goirle tegen VOAB: 1-1.


Zwaluw nieuwe koploper

In de 2e klasse C is Zwaluw VFC de nieuwe (gedeelde) koploper na een overtuigende 1-7 op rode lantaarndrager FC Engelen. Bram van der Meer maakte er drie, Steffan Moes, Mateo Malbasic, Dylan Laponder en Tommy Kreté scoorden eveneens. Lucas Laven deed dat namens Engelen. CHC liep tegen de eerste competitiezeperd van dit seizoen aan. Na een 0-2 voorsprong (door bovenstaande vrije trap van Jasper Waalkens en de andere buitenspeler; Parfait Luwawa) werd het 5-2 voor Beek Vooruit.


Eerste seizoenzege

Het was een goed weekend voor de Schijndelse clubs in 2E. Avanti’31 kende geen moeite met Heeswijk – 4-0 door Roel Kappen (2), Mees van der Heijden en Teun Kuijpers – en het vooralsnog teleurstellende RKSV Schijndel boekte haar eerste zege van het seizoen. Olympia’18 werd door goals van Thomas Kastelijn (prachtige vrije trap), Tijn Niemeijer en Brent Blummel (mooie lob over de keeper) met 1-3 verslagen.


Van de nul af

In 3C was er een 2-3 zege voor Haarsteeg, op bezoek bij Real Lunet. Die werd bereikt via doelpunten van Jeroen Vissers, Dave Treuren en Okke Vos. Guillemo le Couvreur en Dennis van der Luyt scoorden namens Real. Alem is van de nul af. De club van ‘De Oude Maas’ won op het gelijknamige sportpark met 2-1 van Margriet door goals van Tjeerd Bron en John Bakker. RKDVC overtuigde tegen DSC met een 4-0 zege (Pim van Hulten, Mats van Bokhoven, Yuri Houtriet en Gok Deniz Yazici).

Nieuwkuijk verslagen
Nooit Gedacht heeft een misschien wel nooit gedachte missie volbracht: Nieuwkuijk verslaan. Miquel de Wijs scoorde namens de thuisploeg, maar het werd 1-2 door twee treffers van Tim Bissels. SCG’18 (volgende week thuis tegen Nieuwkuijk) profiteerde, want het won zelf met 0-2 bij Helvoirt en komt naast Nieuwkuijk bovenaan de ranglijst. Axel van Litsenburg en Stan van Rooij waren trefzeker. Ook voor Helvoirt (wat overigens, met een geweldig gezellig oktoberfest, wel de derde helft won) was het de eerste nederlaag van deze competitie.


Discutabel optreden

Nulandia is als enige nog ongeslagen in de 3e klasse C, maar het speelde wel weer gelijk, nu tegen Den Dungen. Via Teun van der Donk (2), Tom Schuurmans en Silas Postma werd het 2-2. Terecht, maar de bezoekers waren niet geheel te spreken over het discutabele optreden van de arbiter van dienst. EVVC zat tegen DBN’22, na goals van Rob van Dijk (2) en Gerwin van den Boom, op rozen, maar twee treffers van Giovanni Librizzi maakten het toch nog spannend. De punten bleven wel in Vinkel: 3-2.

Nieuwe nummer 2
In de 4e klasse D kon hekkensluiter RKKSV het koploper DVG lastig maken, maar de Liempdse ploeg won dankzij een treffer van Jurre Traa: 1-0. Achtervolger Wilhelmina ging verrassend, met net zulke kleine cijfers, onderuit bij Maliskamp. Sonny Cayaux was het goudhaantje. ODC is de nieuwe nummer 2, na een 2-4 zege bij BMC. Stijn Pijnenburg (2), Tijn Trommelen en Gijs van der Vorst maakten de treffers van Thijs Govers en Randy van Heijnsbergen onschadelijk.

Knal van eigen helft
Essche Boys won door een benutte strafschop van Lars van Wanrooij, 1-0 tegen Elshout, en RKVSC dankte oud-BVV’ers voor de beladen 1-3 zege bij diezelfde club. Jimmy Floor en Johnny de Nies waren twee van de drie doelpuntenmakers. Uitblinker was Velddriel-keeper Dani Gonzalez Docal en Cas Lobregt tekende voor de fraaiste treffer. Met een knal van eigen helft verschalkte hij de te ver uitgelopen BVV-doelman Coen Burg. Levi de Vet scoorde namens de thuisploeg.

Op eigen veld verloor WEC (ondanks een goal van Danny Verbakel) met 1-4 van Mariahout en in de 5e klasse C werd Teisterbanders tegen Hedel afgelast vanwege een te slecht veld. Boxtel (5D) kende geen moeite met Casteren: 6-2 door David Iwuchuckwu (2), Jesse van Homelen, Gino Mauriks, Sven van Heesch en Valentijn Waals. Irene tot slot won in 5E met 3-0 van Ruwaard (Jelmer Habraken, Milan van Rooij en Thomas Vorstenbosch).

Kelderduel en topper
Volgende week onder meer op het 073-programma: Vlijmense Boys tegen Jan van Arckel, CHC – FC Engelen, het kelderduel tussen DBN’22 en Alem, de topper SCG’18 – Nieuwkuijk en de derby RKKSV tegen BMC.

Foto’s: Piet van Vorstenbosch | Cees van Raaij | Thijs Meeuwsen