Elf vragen aan… Rick Pijnenburg

HAAREN – Op (zeker voor een keeper) jonge leeftijd kwam Rick Pijnenburg al onder de lat te staan bij Nemelaer. Onomstreden eerste keus voelt hij zich niet, maar onder Roland Schuermans staat ‘Noedel’ gewoon wekelijks op doel in de 4e divisie.

 • Naam: Rick Pijnenburg. Sinds de C ofzo heb ik een bijnaam. Door mijn lengte kom ik er tijdens een rondo met regelmaat wel tussen, dus toen riep iemand een keer: “Rick, ga nou eens weg met je noedelbenen.” Vanaf die dag wordt ik eerder ‘Noedel’ dan Rick genoemd.
 • Geboren: 12 juni 2000 in Tilburg.
 • Club(s): Nemelaer, vanaf 2005 tot nu.
 • Positie: Keeper.
 • Dagelijks leven: Ik woon in Haaren, op dezelfde plek vanaf mijn geboorte. Ik werk bij plantenkwekerij Kees Burgmans, vanaf april 2020 zit ik een gelukkige relatie en als hobby doe ik graag zaalvoetballen of iets gezelligs met mijn vrienden of vriendin.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn mijn uitgooien en 1 op 1. Ik ben twee meter lang en toch nog redelijk snel aan de grond. Zwakste punt zijn mijn uittrappen. Het ene moment schiet ik ze het hele veld over en het andere kom ik nog maar amper over de middenlijn.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik vind een goed kunstgrasveld heel fijn. Daar kun je namelijk nog beter de ballen inschatten. Wij spelen op natuurgras, maar trainen op kunstgras, dus dat vind ik niet verkeerd.
 3. Kleur voetbalschoenen: Op dit moment heb ik zwarte schoenen, maar hiervoor had ik oranje. Ik heb niet echt een vaste kleur, zolang de schoenen maar lekker zitten vind ik het goed.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Allebei ga ik voor Nemelaer. Dat is misschien makkelijk gezegd, maar we hebben een kleurencombinatie die je – zeker in het amateurvoetbal – gewoon bijna niet tegenkomt. En het sportpark, zeker op zondag, daar hangt zoveel sfeer. Tijdens de wedstrijden leven er een paar honderd man helemaal met ons mee.
 5. Mooiste voetbalmoment: Afgelopen seizoen de promotie naar de 4e divisie. Zoiets voor elkaar krijgen met zo’n hechte groep is gewoon prachtig. De supporters die geloof in ons hadden en elke week weer mee gingen… Dat je die dan zo trots kan maken, door het ook te halen. Ja, dat is echt prachtig.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Vorig seizoen, Geldrop thuis. Er werd een lange bal gespeeld die ik al tien seconden weg kon trappen, maar ik wachtte en wachtte, tot de spits de bal tussen mijn benen speelde en scoorde. Eindstand van die wedstrijd was ook nog eens 0-1, dus dat was nog zuurder.
 7. Opvallendste teamgenoot: Luuk Vermeer. Al jaren de aanvoerder van Nemelaer en dat laat hij absoluut zien. Luuk is eigenlijk al een paar seizoenen geblesseerd, maar desondanks begint hij bijna elke wedstrijd en ook al speelt hij dan maar op 70 procent – of soms zelfs nog minder – hij gooit er wel volle bak strijd en beter voetbal in. Ik blijf het knap vinden – en heel veel mensen langs de kant met me – dat je dus eigenlijk niet fit bent, maar toch zo ontzettend belangrijk kunt zijn voor het team.
 8. Voetbalhumor: In de rust gaan de wissels altijd even latje trappen. De verliezer daarvan moet na de wedstrijd altijd een shotje vieux nemen. Dat is altijd wel even lachen met z’n allen. Niemand vindt dit namelijk lekker, dus zodra de verliezer er dan een mooi gezicht bij maakt, dan wordt er door iedereen wel even gelachen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou graag gewoon duidelijk de eerste keeper van het team worden. Op dit moment is het nog elk jaar strijden voor mijn plekje, maar ik zou gewoon graag dusdanig ‘belangrijk’ zijn dat ik niet uit het veld te denken ben.
 10. Beste speler uit de regio: Dit zal wel een cliché zijn, maar: Joeri Vugts. Gewoon zó ontzettend knap wat je die jongen ziet doen, zodra hij het op zijn heupen heeft. De acties, de snelheid, de precisie van zijn schoten. Het is ook niet voor niets dat hij elke wedstrijd wordt gedekt door minimaal twee personen.
 11. Opvallendste regioclub: Nemelaer, en ik denk dat veel vanuit onze omgeving die mening delen. Hetgeen wij afgelopen seizoen voor elkaar hebben gekregen, en dit seizoen weer neerzetten, ja dat had denk ik niemand van ons verwacht. Eigenlijk alles komt uit eigen jeugd, of een vereniging uit de buurt. En als ze dan onze kant op komen, dan komen ze puur voor de gezelligheid.