Weekendoverzicht: DBN laatste, RKVSC gestaakt

DEN BOSCH – Zwaluw en SCG verliezen topper. Alem drukt DBN naar de laatste plaats. RKVSC – DVG gestaakt na ongeregeldheden. Hedel wint van de koploper. Genoeg gespreksvoer weer voor de maandagochtend. Daar gaan we met het weekendoverzicht!

Twee keer 3-0
We beginnen ook dit keer met de zaterdag, waarop Nivo Sparta in eigen huis geen kind had aan Hardinxveld. Het won met 3-0 door goals van Frenk Schaap (2) en Iain Brands. BLC won – twee klassen lager – met dezelfde cijfers van Woudrichem. Hier vonden Jelmer ter Avest (2) en Twan Passon het net.

In de 4e klasse won Jan van Arckel met 1-3 van Vlijmense Boys (Thomas Fliervoet (2), Jeroen de Groot en een eigen doelpunt van JvA-verdediger Niels Oltmans) en DBN’22 verloor nipte met 2-1 van SV TOP. Sahin Alicikus scoorde de enige treffer. Well verloor ondanks een goal van Jens Oomen kansloos van koploper Herovina: 1-6.


Alle hoeken van het veld

Nemelaer speelde ook zowaar eens op zaterdagmiddag, maar succes leverde het niet op. Het véél kapitaalkrachtiger Achilles Veen was met 0-3 te sterk. OJC Rosmalen kreeg in de avond ruim klop. Hoek liet de Rosmalenaren bij vlagen alle hoeken van het veld zien: 1-5 (Dennis van Meurs redde de eer). FC Den Bosch sloot de zaterdag af met een 1-1 gelijkspel tegen Jong FC Utrecht. Illias Boumassaoudi bracht de Bosschenaren op voorsprong.

Strijd der promovendi
Op zondag kwam Emplina, in de strijd der promovendi in de 1e klasse, niet verder dan 2-2 tegen Sparta’25. Lex van den Biggelaar opende de score (foto onder), Nino Sluyter tekende voor 2-2 en in de slotfase maakten de geel-blauwen te weinig aanspraak op de winnende.


Wel heel erg jong

In 2C bracht Bram van der Meer zijn Zwaluw VFC tegen CluZoNa op voorsprong, maar de competitietopper werd met 1-2 verloren. Ook na het bezoek aan CHC blijft FC Engelen puntloos. Mede door een hattrick van Wesley Meeuwsen (plus een goal van Mo Johri) was het na een uur al 4-0, maar daarna maakten Thijs Stumphuis en Tim Risamasu nog hun eerste treffer in Engelen 1. De wel heel erg jonge ploeg in het paars verloor met 4-2.

Ook weinig te juichen in Schijndel deze week. Avanti was vrij en de plaatselijke RKSV verloor met 0-1 van DAW Schaijk.


Nieuwkuijk schudt SCG af

De topper in 3C won Nieuwkuijk met 1-2 van SCG’18. Het nestelt zich daarmee weer alleen op de koppositie. John van Dommelen en Niels Kok scoorden voor rust, Bas de Langen tikte pas in blessuretijd de aansluitingstreffer over de lijn. EVVC is na haar 0-2 zege op DSC (Rob van Dijk en Mark van Zoggel) de nieuwe nummer 2. Haarsteeg stijgt, na een 3-1 zege op Helvoirt, naar de 3e plaats. Jeroen Vissers (2) en Okke Vos vonden het net voor Haarsteeg, Menno van Hattum namens Helvoirt.

Smaak te pakken
Na een 1-0 nederlaag tegen Margriet is Nulandia de ongeslagen status kwijt, maar buurman Nooit Gedacht heeft de smaak juist te pakken. De zege op Nieuwkuijk van vorige week kreeg een passend vervolg: de ploeg van Henry van der Linden versloeg ook het wisselvallige RKDVC. Het werd 2-0 door Ken Bissels en Bob van Iersel.

Den Dungen leefde zich uit tegen Real Lunet: 6-1. Met name na rust liep het als een trein. Tom Schuurmans (2), Loek van Grinsven, Remco Kersten, Bjorn de Kort en Sven Eijkemans scoorden voor de thuisploeg, Dennis van der Luyt voor Real.


DBN verliest ruim

Onderin 3C noteren we een toch wel opmerkelijke uitslag. Het degradatieduel, zoals we het zo vroeg in het seizoen misschien al voorzichtig mogen noemen, tussen DBN’22 en Alem eindigde in maar liefst 0-4 (twee keer Mart van Boxtel én Mats Steenbekkers). Bij DBN zorgde het opstappen van de trainer allerminst voor een schokeffect.

Voortijdig gestaakt
Bij RKVSC – DVG werd 1-2 als uitslag ingevuld, maar het duel werd eigenlijk voortijdig gestaakt. DVG was beter en kwam via Jurre van Vechel op voorsprong, maar uit het niets schoot Cas Lobregt de gelijkmaker (net als vorige week van afstand) over de keeper, gevolgd door de 1-2 van Jurre Traa. “Bij ieder fluitsignaal had wel iemand van RKVSC commentaar, vreselijk irritant, maar tot de 72ste minuut was er niet veel aan de hand”, aldus scheidsrechter Addy IJzerman. “Wat er daarna gebeurde, daar mag de KNVB zijn licht over laten schijnen.”

Verder in 4D
ODC won met 2-1 van Maliskamp dankzij treffers van Tijn Trommelen en Teun Timmermans. ODC-doelman Robbie Roelofs werkte een bal ongelukkig over zijn eigen doellijn. Essche Boys won in Buren met 2-4 (Jasper Vorstenbosch (2), Cas den Ouden en Lars van Wanrooij) en Sander Willems (2) en Soufian Aamara schoten Wilhelmina met 3-1 langs HRC’14.

RKKSV tegen BMC en Elshout – BVV werden afgelast vanwege de slechte gesteldheid van de natuurgrasvelden. WEC verloor in Uden tegen de plaatselijke FC met 5-2. Danny Verbakel en Stan Korsten scoorden voor de club uit Wijbosch.


Hedel nieuwe koploper

Hedel won in de 5e klasse C van het vooraf nog zonder puntenverlies zijnde MEC’07 en is nu de nieuwe lijstaanvoerder. Bovenstaande benutte strafschop van Jaouad Chraou was genoeg voor een krappe maar belangrijke 1-0 zege. RKSV Boxtel won in Tilburg met 0-2 van Were Di (penalty van Jesse van Homelen en een goal van David Iwuchuckwu) en ook VITA tegen Irene werd afgelast.

Twee keer winst
Tot slot won FCK/De Hommel zondagavond, in de eredivisie zaalvoetbal, met 0-4 van VNS United. Roman Rahmani, Tom Schipper, Gianni Tiebosch en Fouad Dahmani scoorden in Amsterdam. Vrijdag voetbalde De Hommel ook al voor de beker. Toen won het met 5-4 van SC Olympic.

Volgende week onder meer op het programma: DBN’22 – Vlijmense Boys, EVVC – Nooit Gedacht, Nieuwkuijk – Haarsteeg, Maliskamp – BMC en RKVSC – RKKSV.

Foto’s: Annie Sterks | Jeroen Savelkouls | Leo Bakker