Van Buul: ‘In de beker was het niet best’

NIEUWKUIJK – Ook deze competitie is Nieuwkuijk weer goed uit de startblokken geschoten. Van de eerste zes wedstrijden werden er vijf gewonnen. Wat Rick van Buul betreft zet die tendens zich voorlopig nog wel even voort. “Maar het is en blijft een derby.”

Het ‘geheim’ van Nieuwkuijk kunnen we inmiddels eigenlijk geen geheim meer noemen. “We hebben een hecht team, met veel kwaliteiten”, vat Van Buul de succesformule samen. Hoewel hij eerder dit jaar nog maar zijn vijfentwintigste verjaardag vierde, telt hij alweer zijn tiende seizoen bij het eerste. “Ik hoor ondertussen al bij de oudgedienden”, zegt de aanvaller lachend.

Van Buul maakt onderdeel uit van een bijzondere lichting voetballers. Een waar Nieuwkuijk trots op mag zijn en die de kleine dorpsclub logischerwijs koestert. “Niks ten nadele van andere jongens, want ook daar stonden hele goede voetballers bij, maar denk dat dit het sterkste team is wat Nieuwkuijk ooit heeft gehad. En veelal eigen jongens, met maar een enkeling van buitenaf.”

Meerdere concurrenten
Ze waren er al een paar keer dichtbij, maar de 2e klasse werd nog niet gehaald. “Zou fantastisch zijn als ons dat nog een keer lukt. Gaan we dit jaar alles aan doen en dan zien we wel hoever we kunnen komen.” Van Buul laat niet het achterste van zijn tong zien als we hem vragen naar de in zijn ogen grootste titelconcurrenten: “Kijkend naar de stand zijn er meerdere concurrenten. Het seizoen is nog vroeg en er zitten genoeg sterke ploegen in onze competitie. Er zijn er veel aan elkaar gewaagd, dus het is van belang dat we zelf blijven winnen.”

We wagen nog een poging. Vinkel, Haarsteeg, Gestel, Den Dungen…? “Helvoirt denk ik ook nog wel”, vult de linkshalf van voorheen – inmiddels alweer enkele jaren rechtsbuiten – dan aan. “Margriet heeft ook een hele goede ploeg, heb ik begrepen. Maar hun resultaten blijven nogal achter.” Haarsteeg doet het eveneens bijzonder goed, geeft hij toe. “Hebben we in de beker nog tegen gespeeld. Toen was het aan hun zijde niet heel best, maar ze doen het nu boven verwachting.”

Je weet het nooit
Zondag treffen de buren elkaar opnieuw op het sportpark aan de Nieuwkuijkse Kerkstraat. “Het is en blijft een derby, maar als wij voetballen zoals we al maanden voetballen, moet dat zeker goed komen”, denkt de geboren Vlijmenaar, die inmiddels in Den Bosch woont. “We geven niet veel weg, hebben een sterk middenveld en beschikken over veel goede voetballers die het spel kunnen beslissen. Je weet het in dit soort wedstrijden nooit, maar als wij iedereen z’n kwaliteiten benutten, ga ik uit van een goed resultaat.”

Foto: Arjan van Dongen