Bijna weekend: in een echt stadion

DEN BOSCH – Het inhaalduel van BVV (bij Elshout) en RKKSV – BMC werden donderdagavond opnieuw afgelast, maar Jan van Arckel kwam gisteren wel in actie. Het werd in de slotfase (onnodig) 2-2 tegen Merlijn, maar daarover meer in het weekendoverzicht. Wij richten ons vizier vanaf nu namelijk op het aanstaande voetbalweekeinde.

Vanavond starten we dat traditioneel met FC Den Bosch en zaalvoetbal. De Bossche BVO reist af naar FC Emmen, De Hommel ontvangt Hovocubo, ZVS gaat op bezoek bij Beringe en DZV/Van de Biggelaar speelt in het Rodenborch tegen het tweede team van ZVV Kroeven.

Verrassing
Morgen mag Nivo Sparta op bezoek bij de verrassende runner-up Wilhelmina’26. Het moet winnen om in het spoor te blijven van een andere verrassing: koploper Achilles’29 (een paar keer op rij gedegradeerd, maar nu gestart met 15 uit 6) kan mogelijk al de 1e periode binnenhalen.

In de zaterdag 4e klasse een ‘ouderwets’ (zondag)affiche – DBN’22 tegen Vlijmense Boys – en voor WSV Well zijn het zware weken; na koploper Herovina wacht nu nummer 2 Haaften.

In een stadion
OJC Rosmalen is sinds twee weken hekkensluiter en krijgt zondag een lastige opdracht om van die laatste plek af te komen: Gemert-uit. Voor Nemelaer wacht een uitduel bij een goede bekende van de laatste seizoenen: HVCH. Emplina speelt, wellicht voor het eerst in de historie, een competitiewedstrijd in een stadion, want de uitwedstrijd in Roosendaal tegen het ambitieuze RBC wacht.

Stijf bovenaan
Over Roosendaal gesproken, ook voor Zwaluw is er een wedstrijd in de West-Brabantse stad, maar dan tegen de plaatselijke RKVV. CHC wacht een paar kilometer verderop, in Wouw, de topper tegen Cluzona. Avanti’31 speelt in eigen huis (ook al een topper) tegen het verrassende Handel en Schijndel speelt uit tegen Boekel Sport, wat stijf bovenaan staat.

Nu al de periode?
Er zijn nog twee speelronden te gaan, maar in 3C kan Nieuwkuijk (bij de nodige misstappen van de concurrenten) mogelijk ook al de periode pakken. Het speelt in ieder geval thuis tegen een van de buren én concurrenten: nummer 3 Haarsteeg. EVVC (de nummer 2 van de ranglijst) wacht ook een derby, thuis tegen Nooit Gedacht. Haalt EVVC haar revanche voor de 3-0 bekernederlaag? Voor DBN’22 wacht opnieuw een degradatiekraker, want het brengt een bezoek aan nummer 12 DSC.

Boxtel boven
Het is ‘Boxtel boven’ in de 4e klasse D op dit moment. DVG was de koploper, ware het niet dat de (nog niet uitgespeelde) 1-2 zege op RKVSC voorlopig weer is ingetrokken. ODC staat daardoor nu bovenaan en Essche Boys is de nummer 2. Wilhelmina en BMC (uit naar Maliskamp) maken in deze klasse ook nog kans op de eerste periode. Esch – Wilhelmina is de weektopper in deze afdeling.

In 5C reist Hedel af naar DSS’14. Dat is de hekkensluiter tegen de koploper, maar in september werd Hedel wel nog door datzelfde DSS uit de beker gegooid.


WEEKENDPROGRAMMA

vrijdag 10 november
1eD:   FC Emmen – FC Den Bosch  
Ere:   FCK/De Hommel – Hovocubo  
1eD:   ZVV Beringe – ZVS/Bodemflex  
Top:   DZV/Biggelaar – ZVV Kroeven 2  

zaterdag 11 november
2G:   Wilhelmina’26 – Nivo Sparta  
3D:   BLC – ONI  
4G:   DBN’22 – Vlijmense Boys  
4H:   Haaften – Well  

zondag 12 november
3eD:  Gemert – OJC Rosmalen  
4eD:   HVCH – Nemelaer  
1E:   RBC – Emplina  

2C:   CluZoNa – CHC  
2C:   FC Engelen – Gilze  
2C:   Roosendaal – Zwaluw VFC  
2E:   Avanti’31 – Handel  
2E:   Boekel Sport – Schijndel  

3C:   DSC – DBN’22  
3C:   EVVC – Nooit Gedacht  
3C:   Helvoirt – Den Dungen  
3C:   Nieuwkuijk – Haarsteeg  
3C:   Nulandia – Alem  
3C:   Real Lunet – Margriet  
3C:   RKDVC – SCG’18  

4D:   BVV – Buren  
4D:   DVG – SC Elshout  
4D:   Essche Boys – Wilhelmina  
4D:   Maliskamp – BMC  
4D:   HRC’14 – ODC  
4D:   RKVSC – RKKSV  
4I:   WEC – Cito  

5C:   DSS’14 – Hedel  
5C:   Dussense Boys – HHC’09
5F:   Irene – Keldonk

Foto’s: Gerald van Zanten | Mary Klerkx | Arjan van Dongen