Weekendoverzicht: andere wending in 3C

DEN BOSCH – Emplina verliest ongeslagen status, Nieuwkuijk ruim ten onder tegen nieuwe koploper Haarsteeg, zeven goals voor Vlijmen tegen DBN (zaterdag) en Kay Huijgens bezorgt DBN (zondag) belangrijke zege. Ook deze week maken wij weer een rondje langs de regionale sportparken.

Midweeks werd er veel afgelast, maar toch ook (op kunstgras) gevoetbald. OJC O23 won met 1-4 van Wilhelmina en veel doelpunten bij ODC – Helvoirt: 5-3 voor de vierdeklasser door Lennart Sannen, Jop Broeren, Nick van der Heijden, Jay York en Ayoub Omair. Noah Geurtz (2) en Menno van Hattum scoorden namens Helvoirt. Jan van Arckel kwam tegen Merlijn niet verder dan 2-2 (twee keer Nick van Velzen).

Ongelukkige strafschop
Vrijdag verloor FC Den Bosch door een ongelukkige strafschop met 1-0 bij Emmen, FCK/De Hommel hield Hovocubo op 3-3, ZVS/Bodemflex won opnieuw een uitduel (in Panningen werd het 2-3 dankzij Sjoerd van Lokven, Boyd van Dijk en Matthijs Bezem) en DZV/Van de Biggelaar speelde 5-5 tegen het tweede team van ZVV Kroeven.

Vlijmen haalt hard uit
Nivo Sparta deed zaterdag hele goede zaken: 1-2 bij koploper Wilhelmina’26 (Frenk Schaap en Marijn van Rijswijk) en omdat Achilles’29 verloor van Theole heeft Nivo zelfs nog kans om de periodetitel te pakken. BLC verloor met 2-3 van ONI (Jori Pallada en een eigen doelpunt) en in de 4e klasse G haalde Vlijmense Boys hard uit bij DBN’22. Via goals van Nadim Azzoubaa en Bjorn van Bijnen (ieder 3) en Wessel van Hemert werd het liefst 0-7. In 4H verloor Well met 3-0 van Haaften.

Nemelaer en Empel verliezen
OJC Rosmalen nam een puntje mee uit Gemert (1-1 door Mouad Hassan), maar het blijft hekkensluiter. Nemelaer heeft na een prima competitiestart even een mindere periode. Ook tegen HVCH werd verloren (2-0). Emplina verloor tegen RBC haar ongeslagen status: 3-0.

Zeer effectief
Zwaluw VFC won wél in Roosendaal. Tegen de plaatselijke RKVV werd het 1-2 door Stefan Bezem en Quinten Vorstenbosch. CHC, een andere topclub in de 2e klasse, verloor met 3-1 bij een zeer effectief Cluzona (Jharir Maria) en FC Engelen moest weer een ruime nederlaag slikken. Dit keer 1-5 tegen Gilze, Imad Majiti redde de eer.

De Schijndelse clubs in 2E kwamen niet tot winst. Schijndel verloor met 2-1 van Boekel Sport (Tijn Niemijer) en Tom Duray bezorgde Avanti’31 een 1-1 gelijkspel tegen Handel.

Andere wending
De periodestrijd in 3C krijgt plots een heel andere wending dan verwacht. Nieuwkuijk was vóór dit weekend de grootste kanshebber, maar zij verloren met 0-3 van buurman Haarsteeg (Miska Hol, Koen Sleutjens en Dave Treuren).

EVVC, de nieuwe medekoploper, won met 3-1 van Nooit Gedacht (Max van Wanrooij (2) en Nard Steenbergen) en SCG’18 laat door de 2-2 tegen RKDVC (Simon van der Werff, Pim van Hulten (RKDVC) en twee keer Stan van Rooij namens SCG) de kans op de eerste periode zo goed als zeker liggen.

Blessure scheidsrechter
Den Dungen had zich ook nog kunnen mengen in de strijd, maar dat kwam in Helvoirt niet verder dan 0-0. In de middenmoot hielden Nulandia en Alem elkaar ook op een gelijkspel (1-1, Teun van der Sangen en Mats Steenbekkers) en Real Lunet – Margriet werd al na een half uur stilgelegd door een blessure van de scheidsrechter. Donderdagavond wordt de resterende tijd uitgespeeld.

Gevierde man
In de onderste regionen van 3C was Kay Huijgens de gevierde man bij DBN’22. Hij verzorgde de volledige productie bij de belangrijke 2-3 zege tegen DSC, waar Wessel Theuwis en Luca Schrier voor wisten te scoren.


ODC, Wilhelmina en DVG winnen

De lijstaanvoerder van 4D, ODC, kende weinig problemen met HRC’14 (0-3 door Jop Broeren, Tijn Trommelen en Tijn Boons) en Wilhelmina won met 2-3 van nummer 2 Essche Boys (Sander Willems (2) en Thomas Habraken, Luuk Wolfs en Lars van Wanrooij). DVG, de ploeg met de minste verliespunten, haalde in eigen huis uit tegen Elshout: 5-0. Jurre Traa, Koen van der Sande, Jorg van Lierop, Luuk van de Ven en Jurre van Vechel scoorden.

Moeizaam seizoen
Dankzij een goaltje van Bram van der Doelen won BMC met 0-1 bij Maliskamp en net als voor de dorpsgenoten blijft het ook voor RKKSV tot nu toe een moeizaam seizoen. Op bezoek bij RKVSC werd weer verloren: 2-1 door Jimmy Coort en Jimmy Floor (Sjors van Zoggel scoorde namens de Kruisstraat). BVV won met 3-2 van Buren (Erngelo Martha, Jean-Claud van Aanholt en Levi de Vet).

Niet verrassen
In de beker ging het nog onderuit, maar in de competitie (5e klasse C) liet Hedel zich niet verrassen door DSS’14. Het won met 1-3 door Jaouad Chraou (2) en Mike van ‘t Zand. HHC’09 kwam tegen Dussense Boys niet verder dan 0-0, terwijl Irene juist een knap resultaat boekte. Het bracht koploper Keldonk de eerste nederlaag toe: 1-0 door Rob Groenendaal.

Volgende week veel leuke potjes op het programma: Haarsteeg – RKDVC, SCG’18 – EVVC, Den Dungen – Nieuwkuijk, ODC – Essche Boys, RKKSV – Maliskamp, Wilhelmina – BVV, VOW – WEC, Hedel – BZS en Olland – Irene.

 
Foto’s: Gerald van Zanten | Piet van Vorstenbosch | Annie Sterks | Gerrit vd Bogaard