Frank Kusters stopt nu dan toch echt

DEN BOSCH – Aan het einde van dit seizoen beëindigt Frank Kusters zijn trainersloopbaan. De 62-jarige Bosschenaar zegt dat het nu echt mooi geweest is. “Wat precies weet ik nog niet, maar ik wil wel wat blijven doen in de voetballerij.”

Geen verplichtingen meer naast zijn drukke baan, meer tijd voor ontspanning. “Bijvoorbeeld weekendjes weg of vakanties door het jaar heen.” Kusters noemt zo’n beetje dezelfde redenen voor zijn aanstaande stoppen als hij eerder deed op onze site. Hij pakte het trainerschap anderhalf jaar geleden toch weer op, maar hoewel Nijnsel graag met hem verlengt, is het nu alsnog klaar. “Meer tijd voor mijn vrouw, kids en de kleinkinderen. De laatste tijd vallen er in mijn omgeving nogal wat mensen om of ze worden ziek, dat heeft me wel aan het denken gezet.”

Niet opvangen
Kusters vierde kampioenschappen met TGG, Nevelo, Oirschot Vooruit en BLC en won in totaal 14 periodetitels. Met het kampioenschap in de 4e klasse kende hij ook een geweldig eerste jaar bij Nijnsel. “Nu zijn de resultaten minder (Nijnsel is hekkensluiter, red.). De vele blessures kunnen wij als kleine club niet opvangen. Ook bij ons is er een versterkte degradatie, maar we gaan er alles aan doen om erin te blijven.”