Huijgens weektopscorer met Vlijmenaren

DEN BOSCH – Samen met Bjorn van Bijnen en Nadim Azzoubaa, die allebei drie keer raak schoten namens Vlijmense Boys tegen de zaterdagtak van DBN’22, is Kay Huijgens deze week de regiotopscorer. Hij prikte eveneens drie keer raak en bezorgde DBN’22 (zondag) daarmee een 2-3 overwinning op DSC.

“Waren goede goals, vooral de tweede was een mooi uitgespeelde aanval.” Huijgens streek na OJC Rosmalen, TEC, Achilles Veen, Jong RKC, Real Lunet, weer OJC, Roda Boys, en heel even Emplina, afgelopen zomer neer op het opgeknapte sportpark Noord. Het groen-oranje-zwarte van DBN’22 is het nieuwe shirt wat hij verdedigt, maar van harte gaat dat vooralsnog niet. DBN bungelt in de onderste regionen.

“Gelukkig speelden we zondag weer eens een goede wedstrijd en pakten we na een lange tijd drie hele belangrijke punten”, zegt Huijgens dan ook. “Was echt nodig voor ons. Als je naar onze selectie kijkt, staan we op dit moment veel te laag op de ranglijst. Maar wanneer we met z’n allen hard blijven werken en ons ding doen, dan gaan de resultaten ook wel weer komen.”

Kwaliteiten zijn er
De verwachtingen waren nog maar een paar maanden geleden niet mals. Met versterkingen als Youssef Johri (Emplina), Relano Bouwmans (FC Engelen), Dayen van Koppen (OJC O23) en Huijgens zou DBN wel eens een gooi kunnen gaan doen naar de titel in 3C. “Dat hadden velen inderdaad wel verwacht”, beaamt de linksbuiten of aanvallende middenvelder. “Maar het is nog redelijk vroeg in het seizoen en in deze competitie kan van alles gebeuren, dus wie weet waar we aan het einde van het seizoen staan. De kwaliteiten zijn er, nu de punten nog.”

Ranglijst
Onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.
Klik verder om op onze Topscorers-pagina de volledige lijst te zien.

Topscorers 13 per nov.
Wesley Meeuwsen CHC 10
Lars van Wanrooij Essche Boys 10 +1
Sander Willems Wilhelmina 9 +2
David Iwuchukwu Boxtel 7
Jaouad Chraou Hedel 7 +2
Bjorn van Bijnen Vlijmense Boys 7 +3

Een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2023-2024 op de speciale Topscorers-pagina.

Foto: Gerald van Zanten