Habraken: wonder nodig voor RKKSV

ROSMALEN – RKKSV staat het water momenteel aan de lippen. Figuurlijk, omdat de resultaten van het vlaggenschip nogal teleurstellend zijn, maar ook letterlijk. De vierdeklasser beschikt niet over kunstgras, dus is het op het ogenblik even lastig voetballen op sportpark Eikenhage.

Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen BMC al tot twee keer toe afgelast, morgen staat hij opnieuw ingepland. “Maar er moet een wonder gebeuren, wil dat wél doorgaan”, denkt Guus Habraken (34). De routinier van RKKSV ziet het somber in: “Er gaat weer veel regen vallen en het veld is echt super drassig. Gisteravond hebben we getraind in Soccerhome. Op dit soort momenten is kunstgras toch wel lekker.”

Beetje kansloos
Had RKKSV afgelopen zondag (2-1 nederlaag bij RKVSC) maar kunstgras gehad, denkt Habraken hardop. “Dat veld in Velddriel was niet te doen, joh. Je loopt ook alles kapot met dit weer. Eén wedstrijd door laten gaan en het wordt een knollentuin. Zit je er de rest van het seizoen mee te kijken. Met deze weersverwachtingen is het ook een beetje kansloos om de wedstrijden door te schuiven naar een week later. We gaan zo veel missen, maar het is niet anders. Misschien kunnen we uitwijken naar OJC, daar is op zondag toch weinig meer te doen”, zegt hij met een knipoog.

Sluipt erin
Met 1 punt uit 7 wedstrijden staat RKKSV onderaan in de 4e klasse D. “Zit hem vooral in het creëren en afmaken van de kansen”, denkt Habraken. “We komen gewoon te weinig in die situatie en soms ontbreekt het geluk ook wel een beetje. Ook een gebrek aan vertrouwen natuurlijk. Dat sluipt er een beetje in als je nog maar één punt hebt.”

Zondag probeerde de tegenwoordig in Veghel wonende Rosmalenaar tevergeefs het voortouw te nemen. “Als aanvoerder, inderdaad. Ach, iemand moet die band dragen. Bert (Coppens, red.) doet dat normaal gewoon, maar die speelt de laatste weken niet.” Wie de captain ook is, voor RKKSV is het zaak om zo snel mogelijk te klimmen op de ranglijst. Maar dan moet er natuurlijk wel eerst gevoetbald kunnen worden…

Foto: Gerald van Zanten