Bijna weekend: hoeveel periodetitels?

DEN BOSCH – In verschillende competities worden komend weekeinde de eerste periodetitels uitgedeeld. Wie zijn de kanshebbers, wat zijn de kansen? En wat zijn de overige affiches? Want er staan nogal de nodige krakers en derby’s op het programma op deze ‘Super Sunday’.

Vanavond openen FC Den Bosch (Telstar-thuis), FCK/De Hommel (Veenendaal-uit) en ZVS/Bodemflex  (Botafogo-thuis) het weekend. DZV/Van de Biggelaar speelde woensdag al in Vlissingen tegen Groene Ster. Een 4-9 overwinning leverde de Bossche zaalvoetballers knap de koppositie in de Topklasse op.

0-6 naar 6-6
Nivo Sparta is morgen een kanshebber voor de periodewinst. Het moet thuis winnen van WSC en hopen dat concurrenten Achilles’29 en Theole punten laten liggen. BLC moet eveneens winnen, thuis tegen OSS’20, maar dan om weer boven de nacompetitiestreep te komen. In 4G komen ook Jan van Arckel, Vljmense Boys en DBN’22 weer in actie. Well ontvangt de nieuwe fusieclub van Beesd en Rhelico, BRC’24, die er vorige week in slaagde om met tien man (!) een 0-6 achterstand goed te maken: 6-6.


Strijd der promovendi
OJC treedt zaterdagavond thuis aan tegen de zondagtak van OSS’20. In augustus wonnen de Rosmalenaren (in de KNVB beker) nog met 5-1 en zo’n uitslag kan het noodlijdende OJC nog wel een keer gebruiken. In Haaren is het strijd der promovendi uit de 1e klasse: Nemelaer tegen Best Vooruit, wat goed is gestart in de 4e divisie. De ploeg van Miguel van den Dungen staat 4e en heeft zelfs de koppositie in zicht. Nemelaer is afgezakt naar plek 12.

Pas volgende week
Emplina krijg bezoek van het Erp van Theo van Geffen en in de 2e klasse C valt er nog geen beslissing in de periode. Zwaluw VFC (thuis tegen Bavel) en CHC (thuist tegen Roosendaal) dingen nog altijd mee naar de eerste prijs van het seizoen, maar die wordt pas volgende week uitgereikt. Het nog altijd puntloze Engelen wacht een uitduel bij SVSSS. In 2E gaat Avanti’31 naar Eendracht’30 en Schijndel ontvangt Berghem Sport.


Eén doelpunt verschil
In de 3e klasse C kan al wel een beslissing vallen. Haarsteeg en EVVC zijn (met 16 uit 7) de grootste kanshebbers. Het verschil is één doelpunt in het voordeel van Haarsteeg, dat op eigen veld RKDVC treft. EVVC gaat naar SCG’18, wat ook nog een heel miniem kansje heeft op de periode. Nieuwkuijk, de vierde kandidaat, gaat op bezoek bij Den Dungen. Verder hebben we DBN’22 – Nulandia, Nooit Gedacht – DSC, Margriet – Helvoirt en met Alem tegen Real Lunet staat weer een kelderkraker op het programma.

Vier kanshebbers
Wint DVG van Buren, dan zou het bij het uitspelen van het gestaakte duel met RKVSC de periode in de 4e klasse kunnen pakken. Verliest de club uit Liempde, dan kan ODC bij een zege op buurman Essche Boys de prijs al opeisen. Maar ook Wilhelmina maakt (bij winst in de Bossche klassieker tegen BVV) nog een kleine kans. BMC is mogelijk ook nog in de race, maar wel van veel andere uitslagen afhankelijk.


Dezelfde prijs
Hedel is sinds vorige week alleen koploper in 5C en wil dat thuis tegen BZS – wat de minste verliespunten heeft en nog ongeslagen is – vasthouden. HHC’09 speelt de derby thuis tegen FC Drunen en Boxtel gaat op bezoek bij koploper Audacia. Kan het de achterstand terugbrengen tot op 1 punt? Tot slot is er een mogelijkheid dat Irene een feestje viert. Het treft het SV Olland van Remco Kivit, wat zelf voor dezelfde prijs strijdt.

Hoeveel periodekampioenen kunnen we dit weekend noteren? De trouwe bezoekers van onze site lezen het natuurlijk weer in ons weekendoverzicht.


WEEKENDPROGRAMMA

vrijdag 17 november
1eD:   FC Den Bosch – Telstar  
Ere:   ZVC Veenendaal – FCK/De Hommel  
1eD:   ZVS/Bodemflex – Botafogo  

zaterdag 18 november
2G:   Nivo Sparta – WSC  
3D:   OSS’20 – BLC  
4G:   TSVV Merlijn – DBN’22  
4G:   Rood Wit V. – Jan van Arckel  
4G:   Vlijmense Boys – SV TOP  
4H:   Well – BRC’24  

zondag 19 november
3eD:  OJC Rosmalen – OSS’20  
4eD:   Nemelaer – Best Vooruit  
1E:   Emplina – Erp  

2C:   CHC – Roosendaal  
2C:   SVSSS – FC Engelen  
2C:   Zwaluw VFC – Bavel  
2E:   Eendracht’30 – Avanti’31  
2E:   Schijndel – Berghem Sport  

3C:   Alem – Real Lunet  
3C:   DBN’22 – Nulandia  
3C:   Den Dungen – Nieuwkuijk  
3C:   Haarsteeg – RKDVC  
3C:   Margriet – Helvoirt  
3C:   Nooit Gedacht – DSC  
3C:   SCG’18 – EVVC  

4D:   BMC – HRC’14  
4D:   Buren – DVG  
4D:   ODC – Essche Boys  
4D:   RKKSV – Maliskamp  
4D:   SC Elshout – RKVSC  
4D:   Wilhelmina – BVV  
4I:   VOW – WEC  

5C:   Hedel – BZS  
5D:   Audacia – Boxtel  
5E:   SV Olland – Irene

 
Foto’s: Marco Oomen | Henk van Esch | Gerald van Zanten | Jeroen Savelkouls