Periode EVVC dankzij oudgediende

VINKEL – Edgar Glaudemans kopte EVVC, tijdens zijn eerste basisplaats van het seizoen, zomaar naar de periodetitel. Dankzij de 30-jarige middenvelder, die tegenwoordig normaliter zijn wedstrijden in het tweede elftal speelt, kon in Vinkel de spreekwoordelijke vlag uit. “Heerlijk om meteen belangrijk te kunnen zijn.”

Door meniscusproblemen en kraakbeenschade stond Glaudemans anderhalf jaar lang aan de kant. “De laatste seizoenen voor die blessures was ik basisspeler bij het eerste”, vertelt hij ons. “Daarvoor heb ik eigenlijk altijd een beetje tussen het eerste en tweede in gehangen.”

Weer opgeroepen
Nu hij na lange tijd weer fit is, voetbalt de Vinkelnaar wekelijks op zondagochtend.
Blessures in de achterhoede noopten hoofdtrainer Ramon van Rixtel echter tot het weer ‘oproepen’ van de routinier voor de uitwedstrijd tegen SCG’18. En met succes. Want nadat een corner van Jorg van Schaijk in eerste instantie bleef hangen tussen de vijf en elf meter, kon Glaudemans hem in tweede instantie binnenkoppen.

De thuisploeg kwam in negentig minuten plus de extra tijd niet tot scoren en concurrent Haarsteeg ging met 0-2 onderuit tegen RKDVC, waardoor EVVC de nieuwe koploper van de 3e klasse C is én met de eerste prijs van het seizoen aan de haal gaat. “Prachtig dat we dit hebben kunnen bekronen met de periodetitel”, besluit de matchwinner.

Ook zo blij voor EVVC? Voeg je dan bij de 073voetbal fanclub, zodat we onze site voort kunnen zetten!