Weekendoverzicht: onterechte strafschop

DEN BOSCH – De eerste periodetitels van seizoen 2023-2024 werden dit weekend uitgedeeld. Twee regioclubs legden er beslag op, eentje greep ernaast. Lees er alles over in ons wekelijks overzicht.

Donderdag werd er eerst nog ingehaald. Real Lunet had nog een uur uit te spelen tegen Margriet, maar ging met 0-3 onderuit. Guus Habraken had er een dag eerder nog weinig vertrouwen in, maar in 4D ging de pot tussen RKKSV en BMC tóch door. Thijs Govers bracht de bezoekers op voorsprong, maar Kaj de Visser redde een punt voor de Kruisstraat. BVV had het eenvoudig tegen Elshout, wat met 0-4 werd geklopt door goals van Appie Laghmouchi, Erngelo Martha, Delano van Boxtel en Melvin van Hassel. In 5C verloor HHC’09 met 1-3 van BZS en VITA – Irene werd afgelast.


FC Den Bosch ging vrijdag hard onderuit tegen nummer 19 Telstar. Ryan Leijten redde de eer, maar het werd in De Vliert een vrij pijnlijke 1-4. De zaalploegen zorgden wél voor een driepunter. FCK/De Hommel won met 2-8 in Veenendaal, terwijl ZVS/Bodemflex met 4-1 te sterk was voor Botafogo (Jim Mutsaers, Martin de Laat, Sjoerd van Lokven en Boyd van Dijk).

Geen feest in Bommel
Op zaterdag deed Nivo Sparta, dat nog kans maakt op de eerste periode, thuis tegen WSC haar plicht: 2-0 winst door Sam van Doremalen en Iain Brands. Achilles’29 en Theole wonnen echter ook, dus was er geen feest in Zaltbommel. BLC speelde met 2-2 gelijk tegen OSS’20 (Jelmer ter Avest en Rogier Noordman) en in 4G opnieuw een productieve middag voor Vlijmense Boys: 6-2 tegen sv TOP (Bjorn van Bijnen (2), Nadim Azzoubaa (2), Wessel van Hemert en Mathijs van der Lee).

DBN’22 zaterdag verloor met 3-1 van Merlijn (doelpunt Sahin Alicikus) en Jeroen de Groot was de enige die namens Jan van Arckel wist te scoren tegen Rood Wit Veldhoven. De Jantjes kwamen daardoor niet verder dan 2-2. Jan Lindhout en Francois Toonen brachten Well op een 2-0 voorsprong tegen BRC’24, maar uiteindelijk won de nieuwe fusieclub uit Beesd met 2-6.

Penalty geclaimd
In de Derde Divisie B speelde OJC Rosmalen met 2-2 gelijk tegen OSS’20 en daardoor is het weer hekkensluiter af. Bob Zonnenberg en Tom Pijnenburg (vorig seizoen allebei nog bij OSS) scoorden namens OJC, dat in de slotminuten nog een penalty claimde toen Mouad Hassan werd gevloerd. Nemelaer verloor in de Vierde Divisie C met 1-2 van Best Vooruit (doelpunt Luuk Vermeer) en Emplina speelde in de 1e klasse 2-2 tegen Theo van Geffens Erp (Lex van den Biggelaar en Olav van Boxtel).


Tegenstander Zwaluw geschorst

Zwaluw (2C) zou thuis spelen tegen Bavel, maar dat ging om een vreemde reden niet door. De KNVB schorste Bavel 1 twee weken n.a.v. een rode kaart van een week eerder, waarbij de scheidsrechter zou zijn geduwd. Om diezelfde reden gaat ook Bavel – CHC volgende week niet door.


CHC kwam dit weekend wel in actie en het won opnieuw overtuigend. Roosendaal werd met 5-2 verslagen door goals van Wesley Meeuwsen (2), Kevin Brands, Parfait Luwawa en Mo Johri. Voor het arme Engelen was er wederom een kansloze nederlaag: 4-0 tegen SVSSS.


In 2E verslikte Avanti’31 zich totaal onnodig in laagvlieger Eendracht’30. Ondanks treffers van Roel Kappen (2) en Jip Schippers werd het 4-3. Onderin boekte Schijndel wél weer eens een belangrijke zege: 2-0 tegen Berghem Sport door Stan Guns en Tijn Niemeijer.


RKDVC helpt EVVC

In de strijd om de periode van 3C verloor Haarsteeg met 0-2 van RKDVC (twee keer Pim van Hulten) en EVVC profiteerde daar – door een 0-1 zege op SCG’18 (doelpunt Edgar Glaudemans) – optimaal van. Helvoirt verloor met 3-1 bij Margriet (Thijs Pijnenburg) en Nieuwkuijk won dankzij een hattrick van Brent de Wijs met 1-3 bij Den Dungen (dat scoorde via Bjorn de Kort).


DSC won juist weer met 1-3 bij Nooit Gedacht (Roy van Beurden, Brent van Herwijnen en Bram Zweers, Bob van Iersel scoorde namens de Geffenaren). Alem duwde Real Lunet nog steviger naar de laatste plaats. Het werd knap 4-1, mede door de eerste drie treffers van Mart van Boxtel. Ook Lars Steenbekkers pikte nog een goaltje mee, Guillermo le Couvreur scoorde namens Real. Verder speelde Nulandia met 1-1 gelijk bij DBN’22 (Kay Huijgens en Tom van de Ven).


DVG profiteert van misstap ODC

Na de nederlaag van ODC in de derby tegen Essche Boys (3-4: Sjoerd van Lokven, Teun Timmermans en Anir Mairouche, Luuk Wolfs, Jasper Vorstenbosch, Lars van Wanrooij en Rudi van Gemert) pakte DVG de periode in 4D. Op bezoek bij Buren wonnen de Liempdenaren met 0-5 dankzij Jurre van Vechel, Jurre Traa, Twan van de Broek, Thijs Dill en Lars Cuijten.

Bossche klassieker
Frenzo de Brouwer bracht BVV, in de Bossche klassieker tegen Wilhelmina, op voorsprong, maar die werd in de slotfase uit handen gegeven. Sander Willems schoot een onterecht gegeven penalty (scheidsrechter Jester Francisca gaf dit na het zien van onderstaande foto toe) binnen: 1-1.


BMC won met 2-0 van HRC’14 (Joost Mathijssen en Teun van Oosterhout) en een verhit potje tussen RKVSC en Elshout eindigde in 1-1. Jimmy Floot scoorde. De derby’s RKKSV – Maliskamp en VOW – WEC werden afgelast vanwege de staat van de velden.

Onmogelijk verhaal
Tot slot 5C, waarin Jaouad Chraou ‘eindelijk’ op schot was voor Hedel. In de met 4-2 gewonnen topper tegen BZS was hij verantwoordelijk voor alle Hedelse treffers. HHC’09 verloor met 1-2 van FC Drunen en in 5D verloor Boxtel met 1-0 van Audacia. De periodetitel in de 5e klasse E wordt voor Irene (na de 0-0 tegen Olland) een nagenoeg onmogelijk verhaal.

Doorgaan?
Geniet jij ook elke week van ons weekendoverzicht? Word dan lid van de ‘073voetbal fanclub‘, zodat we hier mee door kunnen gaan!

Volgende week zijn we er hopelijk weer. Dan onder meer op het programma: EVVC – Haarsteeg, Essche Boys – BMC en DVG tegen Wilhelmina.

Foto’s: Jan Verhoeven | Annie Sterks | Thijs Meeuwsen | Jeroen Savelkouls | Edwin Smolders | Piet van Vorstenbosch