Na winst in topper kantine weer afsluiten?

AMMERZODEN – Aan de voet van Kasteel Ammersoyen speelt Jan van Arckel zaterdagmiddag een heuse topper. Het Helmondse SV De Braak komt naar Ammerzoden, om daar uit te vechten wie bij koploper BES in het spoor blijft. Hoe dan ook wil Niek van den Anker de lichten weer uitdoen. “Blij dat we deze keuze hebben gemaakt.”

We zijn 9 competitiewedstrijden onderweg, maar verloren heeft Jan van Arckel nog altijd niet. Vier keer werden er twee punten ingeleverd, maar ongeslagen is de club van Van den Anker nog altijd. De 28-jarige captain hoopt dat er zaterdag weer drie bij komen, als dus een van de concurrenten op bezoek komt. “Wordt een belangrijke pot”, weet hij. “We staan, net als De Braak, 6 punten achter, met een wedstrijd minder. Na de winterstop moeten we zelf nog naar BES toe, dus we hebben alles in eigen hand.”

BES – eigenlijk het zaterdagteam van De Valk – leek ongenaakbaar op weg naar het kampioenschap, maar omdat het afgelopen weekend (voor het eerst) onderuit ging in Helmond, ligt de titelrace weer helemaal open. “Kijkend naar de uitslagen, merk ik wel dat iedereen van elkaar kan winnen. We staan bovenin dicht bij elkaar”, weet Van den Anker.

Kantine afsluiten
Voor het eerst in de geschiedenis is Jan van Arckel dit seizoen actief als zaterdagclub. Dat bevalt de centrale verdediger heel erg goed. “Echt heerlijk”, zegt hij zelfs. “We kunnen wat langer in de kantine blijven hangen en andere teams doen dat ook, dus is het allemaal net wat drukker. We sluiten regelmatig de kantine mee af en op zondag gewoon lekker niks. Blij dat wij deze keuze hebben gemaakt.”

Foto: Marco Oomen