Bijna weekend: Europese weken

DEN BOSCH – De laatste reguliere speelronde van 2023 staat voor de deur. Wie gaat er met een fijn of minder gevoel de winterstop in? 073voetbal maakt wederom een rondje langs de regionale velden.

Gisteravond werd er al ingehaald bij Bavel – CHC (1-5), Prinses Irene – Avanti’31 (2-2) en HRC’14 – Maliskamp (2-3). Kevin Brands (fraai in de winkelhaak), René Geerts, Wesley Meeuwsen, Ayoub Bakkali en Jasper Waalkens waren de doelpuntenmakers namens CHC, Jip Schippers en Teun Kuijpers scoorden voor Avanti en Stijn Schulte bezorgde Maliskamp (met zijn tweede van de avond) pas in de extra tijd de overwinning. Ook Bart Pardoel scoorde.

Kampioenspoule zeker
Het gaat opvallend goed met de (landelijke) zaalvoetbalteams uit 073-gebied. Zo staat ZVS/Bodemflex op een keurige 4e plaats in de 1e divisie, FCK/De Hommel (al zeker van deelname aan de kampioenspoule in de tweede seizoenshelft) is de nummer 4 in de eredivisie en DZV/Van de Biggelaar staat na 9 duels in de Topklasse (het niveau onder de 1e divisie) derde, op slechts 2 punten van koploper Middelburg. Ze komen dit weekend alle drie in actie.


Zaterdagvoetbal

Morgen is er een topper voor BLC, in eigen huis tegen DESK, die beiden moeten winnen om nog een beetje in het spoor te blijven van SCO. In 4G lijken de rollen wel zo’n beetje verdeeld. Jan van Arckel hoopt koploper BES nog te kunnen achterhalen en Vlijmense Boys doet ook prima mee in het linkerrijtje.


Meteen winterkampioen?

Wordt kersvers promovendus Zwaluw VFC ook meteen winterkampioen in de 2e klasse? Een zege op Uno Animo volstaat, een gelijkspel waarschijnlijk ook. Dendert de CHC-trein ook weer door? Na drie dikke zeges (met 18 doelpunten voor) wacht hen in Oudenbosch Victoria’03.

De Schijndelse clubs kunnen in de top-5 de winterstop in gaan. Avanti’31 gaat naar Boxmeer voor het treffen met Olympia’18, terwijl Schijndel het nog puntloze SSS’18 ontvangt.


Geen voorspelling

EVVC kan in 3C, bij een zege op Margriet, de wintertitel veiligstellen, maar na de afgelopen speelronde in deze competitie (waarin de volledige top-4 onderuit ging) durven we haast geen voorspelling te doen.

Feit is wel dat Nieuwkuijk – Nulandia de topper van deze speelronde is, met Nooit Gedacht – Haarsteeg als goede tweede. Ook Helvoirt tegen Real Lunet staat op het programma. In de beker won Helvoirt dat nog met 6-0, maar beide clubs wonnen in de laatste 6 speelronden slechts één keer.


Toppers in 4D

Alweer een wedstrijd tussen hooggeplaatste club in de 4e klasse D. Deze week is de topper DVG – BMC, maar gezien de reeks van de laatste weken mag ook RKVSC – ODC zo wel worden genoemd. ODC kan bij winst als koploper de winterstop ingaan.


Europese weken

Voor Maliskamp zijn het Europese weken. Na een aantal afgelastingen komt zondag voor de rood-witten alweer de vierde wedstrijd in 11 dagen tijd. Gisteravond speelde de vierdeklasser nog bij HRC’14 (2-3), zondag wacht op sportpark De Vliert BVV.


Eerste nederlaag?

WEC krijgt de lastige taak om het Avesteyn van Lenard Weber de eerste nederlaag toe te brengen en daarmee de titelstrijd in 4I weer wat spannender te maken. Irene kan ook met een fraaie notering de winterstop ingaan als het wint van OKSV. Ollandia (van Remco Kivit) pakte gisteravond knap de periodetitel.


WEEKENDPROGRAMMA

vrijdag 8 december
Ere:   FCK/De Hommel – Volendam  
1eD:   Excelsior’31 – ZVS/Bodemflex  
Top:   ZVV Eindhoven 2 – Biggelaar  

zaterdag 9 december
4eD:   GOES – Nemelaer  
1E:   Emplina – Almkerk  
2G:   SVW – Nivo Sparta  
3D:   BLC – DESK  
4G:   DBN’22 – Margriet  
4G:   Jan van Arckel – De Braak  
4G:   Vlijm. Boys – Rood Wit V.  
4H:   BZC’14 – Well  

zondag 10 december
3eD:  Groene Ster – OJC Rosmalen  

2C:   Victoria’03 – CHC  
2C:   FC Engelen – Beek Vooruit  
2C:   Zwaluw VFC – Uno Animo  
2E:   Olympia’18 – Avanti’31  
2E:   Schijndel – SSS’18  

3C:   DSC – Den Dungen  
3C:   EVVC – Margriet  
3C:   Helvoirt – Real Lunet  
3C:   Nieuwkuijk – Nulandia  
3C:   Nooit Gedacht – Haarsteeg  
3C:   RKDVC – Alem  
3C:   SCG’18 – DBN’22  

4D:   BVV – Maliskamp  
4D:   DVG – BMC  
4D:   Essche Boys – HRC’14  
4D:   RKKSV – Buren  
4D:   RKVSC – ODC  
4D:   SC Elshout – Wilhelmina  
4I:   Avesteyn – WEC  

5C:   DSS’14 – HHC’09  
5D:   Boxtel – SVG  
5E:   Irene – OKSV  

 
 
Foto’s: Gerald van Zanten | Ludo Servais | Piet van Vorstenbosch | Mary Klerkx